Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Decyzja podjeta - budujemy - ORION I

Recommended Posts

Witaj I_ska

Ja rowniez podalem swojego Oriona modyfikacjom podobnym do Twoich, tzn zrezygnowalem z wykuszu przy jadalni choc raczej wyniklo to z tego ze nie zmiescilby sie Orionek na dzialce bowiem wydluzylem go o 1,1 m i poszerzylem o 0,6 m. Przez to uzyskalem wiekszy pokoj oraz pomieszczenie gospodarcze (czytaj: kotlownia). Automatycznie pozbylem sie balkonu nad tym wykuszem. Z przodu i z tylu balkony pozostawilem w stanie nie naruszonym. Zreszta zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladalo na etapie fundamentow i stawiania scian. Pozdr

A teraz pare slow odnosnie kosztow ktore juz ponieslismy:

Projekt gotowy Orion I + adaptacja 2086,-

Projekt budynku garazowo-gospodarczego 1200,-

Mapki do celów projektowych 400,-

Projekt przylacza wod-kan 580,-

Projekt przylacza energetycznego 500,-

Budowa przylacza wod-kan (woda dlugosc 27m, kanalizacja 15m) 3650,-

Budowa przylacza energetycznego 3000,-

Oplata za przydzial mocy w ZE 14 kW 2100,-

Betonowe ogrodzenie boczne (60m, z jednej strony juz bylo)+ siatka z przodu dzialki (24m) 2860,-

Wytyczenie na dzialce budynku mieszkalnego i gospodarczego 400,-

Inne (w tym wszelkie oplaty administracyjne, dzinniki budowy itd) 250,-

Takze lacznie okolo 17000,-

a teraz sie zacznie :(

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

A może włączysz się tutaj?

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33169

Mamy wprowadzoną identyczną zmianę, tzn. brak wykusza w jadalni, tym samym balkonu nad nim. Koszt, który podałeś też jest bardzo zbliżony do mojego (mam na myśli zakup projektu, adaptację i przyłącza), tzn. wszystkie wydatki zanim ruszyła budowa.

Pozdr. :D

• 2 months później...

Juz w zasadzie zima, ale prace przy dachu trwaja, musze przyznac ze jestem pelen podziwu dla brygady, wieje, leje a oni trwaja na posterunku. Z uwagi na aure nie zrobilem ostatnio zadnego zdjecia, wiec zamieszczam jeszcze z czasu realizacji wiezby a to byla polowa listopada. Mam nadzieje ze juz wkrotce nowe ujecia.

http://foto.onet.pl/upload/6/93/_559928_n.jpg