Użytkownik97 31.10.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 Witam wszystkich bardzo serdecznie.Na wstępie zaznaczę, że nie jestem pewny czy wybrałem dobry dział, ale może akurat ktoś będzie mógł coś doradzić. Mam taki problem, że w domu pękła mi rura, która idzie w ścianie - na ścianie jest mokra plama i już zdążył wyrosnąć wielki grzyb(niestety jest to ściana w miejscu gdzie nie mam ogrzewania, jest dosyć wilgotno i grzyb rośnie jak szalony). Problem jest taki że nie mam pewności która to konkretnie rura. Może to być dopływ wody do pralki lub odpływ, przy czym bardziej podejrzewam odpływ - w piwnicy w miejscu gdzie wychodzi rura z ściany też jest trochę wilgoci. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy istnieje jakiś uszczelniacz, który wlany do rury odpływowej by ją usczelnił? Coś a'la uszczelniacze do rur centralnego ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 31.10.2021 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 (edytowane) Wszystko można uszczelnić i rurę od kanalizy i od c.o. i od zimnej wody, ale nie tak jak sobie wymyśliłeś. Edytowane 31 Października 2021 przez henrykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Użytkownik97 31.10.2021 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 No i nie pytałem czy da się tę rurę uszczelnić, tylko czy istnieje środek uszczelniający, taki jak w przypadku rur c.o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 31.10.2021 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 Nie, nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.10.2021 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 (edytowane) Mam taki problem, że w domu pękła mi rura, która idzie w ścianie - na ścianie jest mokra plama i już zdążył wyrosnąć wielki grzyb(niestety jest to ściana w miejscu gdzie nie mam ogrzewania, jest dosyć wilgotno i grzyb rośnie jak szalony). Problem jest taki że nie mam pewności która to konkretnie rura. Może to być dopływ wody do pralki lub odpływ, przy czym bardziej podejrzewam odpływ - w piwnicy w miejscu gdzie wychodzi rura z ściany też jest trochę wilgoci. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy istnieje jakiś uszczelniacz, który wlany do rury odpływowej by ją usczelnił? Coś a'la uszczelniacze do rur centralnego ogrzewania? Jeżeli dopływ wody do pralki to pewnie jest pod ciśnieniem i mokra plama powinna się powiększać. W instalacji co jest zamknięty obieg i niższe ciśnienie niż w instalacji wody użytkowej. Edytowane 31 Października 2021 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Użytkownik97 31.10.2021 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2021 Chyba się nie zrozumieliśmy. Instalacja c.o. jest absolutnie niepodejrzana - w tej ścianie nie w tym miejscu nie ma po prostu rury c.o. Jest albo odpływ albo dopływ. No ale skoro już wiem że taki uszczelniacz nie istnieje to temat hyba jest do zamknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.11.2021 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 O instalacji c.o. pisałem tylko dlatego że są środki do uszczelnianie instalacji c.o. . Odkuj w miejscu gdzie jest największa mokra powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts