Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pęknięta rura w ścianie

Użytkownik97

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Na wstępie zaznaczę, że nie jestem pewny czy wybrałem dobry dział, ale może akurat ktoś będzie mógł coś doradzić. Mam taki problem, że w domu pękła mi rura, która idzie w ścianie - na ścianie jest mokra plama i już zdążył wyrosnąć wielki grzyb(niestety jest to ściana w miejscu gdzie nie mam ogrzewania, jest dosyć wilgotno i grzyb rośnie jak szalony). Problem jest taki że nie mam pewności która to konkretnie rura. Może to być dopływ wody do pralki lub odpływ, przy czym bardziej podejrzewam odpływ - w piwnicy w miejscu gdzie wychodzi rura z ściany też jest trochę wilgoci. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy istnieje jakiś uszczelniacz, który wlany do rury odpływowej by ją usczelnił? Coś a'la uszczelniacze do rur centralnego ogrzewania?

Mam taki problem, że w domu pękła mi rura, która idzie w ścianie - na ścianie jest mokra plama i już zdążył wyrosnąć wielki grzyb(niestety jest to ściana w miejscu gdzie nie mam ogrzewania, jest dosyć wilgotno i grzyb rośnie jak szalony). Problem jest taki że nie mam pewności która to konkretnie rura. Może to być dopływ wody do pralki lub odpływ, przy czym bardziej podejrzewam odpływ - w piwnicy w miejscu gdzie wychodzi rura z ściany też jest trochę wilgoci. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy istnieje jakiś uszczelniacz, który wlany do rury odpływowej by ją usczelnił? Coś a'la uszczelniacze do rur centralnego ogrzewania?

Jeżeli dopływ wody do pralki to pewnie jest pod ciśnieniem i mokra plama powinna się powiększać.

W instalacji co jest zamknięty obieg i niższe ciśnienie niż w instalacji wody użytkowej.

Edytowane przez d7d