colo077 01.11.2021 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Witam. Jak co roku przyszedł czas na odpalenie grzejników. Wszystko było w porządku, poza jednym grzejnikiem który nie grzał. Pomimo odpowietrzenia. Zacząłem szukać przyczyny. Odpowietrzyłem naczynko wzbiorcze, resztę grzejników jeszcze raz. Bez efektu. Kolejno zdemontowałem grzejnik, spuściłem z niego wodę i przeczysciłem wszystko co można było. Po podłączeniu i dopuszczeniu wody był ciepły, dopóki nie wyłączyłem ogrzewania. Po ponownym załączeniu problem pojawił się znowu. Dodatkowo z rozdzielacza zaczęła wypływać woda. Dokładniej z miejsca, gdzie są zawrory od rury PEX, oraz z automatycznych odpowietrzników. Co może być przyczyną? Instalacja ma około 6 lat, więc rozumiem to, że coś może się zepsuć. Jednak np dwa odpowietrzniki na raz? Postaram się dodać zdjęcie jeśli będzie możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts