VITs 01.11.2021 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Witam wszystkich.Widząc prognozę pogody na nadchodzący czas, dochodzę do wniosku, że nie zdążę wyrobić się z zatopieniem siatki na całości styropianu, który przykleiłem. W innych podobnych tematach widziałem, że nie powinno się tego robić poniżej 5°C a niestety od środy nocami będzie u mnie już spadać do 1-2°C na plusie. Czy próbować to zabezpieczać siatką i klejem (Sempre TU-200) przy tych temp, czy lepiej nie ryzykować? Jeśli nie ryzykować to jak mogę zabezpieczyć taki przyklejony styropian (grafitowy z białą powłoką Swisspor Lambda White). Myślałem nad jakąś grubszą folią, żeby spróbować dokładnie nią zasłonić całe ściany, jednak obawiam się, że może się pod nią tworzyć wilgoć. Macie jakieś pomysły lub sprawdzone patenty? Nie chciałbym zostawiać w tej postaci na zimę bez zabezpieczenia, bo czytałem, że przez jedną zimę dużo styropianu może się utlenić. Z góry wszystkim dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VITs 02.11.2021 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Zauważyłem, że pomyliłem działy. Proszę jakiegoś moderatora o przeniesienie do działu izolacje, ponieważ nie umiem usunąć tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 03.11.2021 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Jest sempre tu200 w wersji iglo który można stosować do 1 stopnia. przez 24h od nałożenia nie powinno spaść do 0 stopni. Jak boisz się przymrozków to można plandeki podwiesić pod okapy czy na rusztowanie na noc. A w ciągu dnia podeschnie i zwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VITs 05.11.2021 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Dzięki za podpowiedź. Niestety klej już kupiony w wersji letniej. Mam nadzieję że nic się nie stanie jeśli zacznę siatkowanie rano przy 5-6 stopniach. Będzie miało trochę czasu żeby lekko związać do nocy. Warstwa będzie cienka więc może szybko wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts