Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CO ZROBIĆ Z GRYZONIAMI W ELEWACJI????

leszek 2004

Recommended Posts

Zauwazyłem ze w styropianie z którego jest zrobiona elewacja mojego domu jest otwór który zrobiły sobie myszy.Pomimo ze spód jest zabezpieczony listwą startową znalazły sobie miejsce zeby sie tam wgryżć.Proszę jeśli ktoś miał taki problem niech napisze jak sobie z tym poradził zanim zniszczą mi całą elewację .!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

Ogień? odpada, :p to może mieczem :p

Może się zaczaić z dwururką Mociumpanie? :p

Czy to jest ocieplenie muru, czy fundamentu?

Widziałem w sklepie takie łapki z rurki kanalizacyjnej fi 50 z klapkami z obu stron(wejść wejdzie, ale nie wyjdzie), przecież kiedyś muszą wyjść, bo styropianu to one nie jedzą.

Widzę stary ze z klasyką jesteś za pan brat,ale dla mnie to jest całkiem poważny problem.Zagnieżdziły się w ociepleniu muru,gdzie dostały się pod oknem w garażu(nie załozony parapet,okno tylko obstawione na pianie).Z tą rurką to może i dobry pomysł :lol: jeśli ktoś ma inny to proszę o radę.

dobra ... to może gaz łazawiacy ...

i jeszcze jedna rada Leszku

popros o przeniesienie tego pytania moderatora do "wymiana doswiaczeń"

bo zanim napisza w Muratorze ... wiesz co sie z Popielem stało :-?

:wink:

pozdro

Patos

Tobie to już wszystko sie pokićkało, śledzie to były do kretów i na dokładkę chcieli wód..... im dać żeby uciekły... :wink:

Trzeba trutki rozrzucić, kota kupić łownego z miast Łodzi, pozalepiać dziury twardą zaprawą i kontrolować czy nowych nie ma...

..obawiam się że dobrej metody nie ma :-?

Ale nie upadaj na duchu, za chwilę ktoś coś nowego wymyśli :D

Pozdro

J

Ten kot będzie chyba najlepszy :roll:

Patos

Tobie to już wszystko sie pokićkało, śledzie to były do kretów i na dokładkę chcieli wód..... im dać żeby uciekły... :wink:

Trzeba trutki rozrzucić, kota kupić łownego z miast Łodzi, pozalepiać dziury twardą zaprawą i kontrolować czy nowych nie ma...

..obawiam się że dobrej metody nie ma :-?

Ale nie upadaj na duchu, za chwilę ktoś coś nowego wymyśli :D

Pozdro

J

Ten kot będzie chyba najlepszy :roll:

Nic mi się nie pokićkało :evil: podobno szpaki nie znoszą zapachu śledzi a wątek ten był poruszany przy temacie ochrony czereśni jako skuteczny.

PS A niby elita :roll: Jak napiszę tyle postów to może mi się pokićka :p

.. to znaczy, że mysz to ptak :o :wink:

Pozdro

J

Bo to MYSZołów był!!!!! :wink: :p

http://www.czaplon.most.org.pl/galeria/karetta/myszolow/myszak1.jpg

A tak swoja drogą to jestem ciekawy jak poprzez grubą aluminiową listwę startową myszy zdołały się przegryżć?

Czy Dom jest otynkowny czy jedynie ocieplony styropianem?

• 3 months później...