Maratoro 02.11.2021 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Dzień dobry, Potrzebuje prostej i szybkiej odpowiedzi na temat zaciek w krokwi. Mam dach ze spadkiem 5%, krokwie praktycznie idealnie przylegają do murłaty czy w takim przypadku muszę robić zacinkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maratoro 02.11.2021 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Druga sprawa to czy krokwie mogę zrobić na mijankę skręcone ze sobą bokami. Wydaje mi się ze to dużo stabilniejsze trzymanie na boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.11.2021 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Ad. 1. Nie. Ad. 2. Tak.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maratoro 05.11.2021 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Ad. 1. Nie. Ad. 2. Tak. Pozdrawiam. Zapytam jeszcze o papę. ( docelowe pokrycie to 3x Papa icopal ekstra dach Jutro zaczynamy deskowanie w przyszłym tyg planuje pokryć dach pierwszą warstwą papy podkładowej Icopal szybki profil sbs 4.0. I tutaj mam dylemat co do mocowania. Robić to na papiaki + grzanie na zakładach ( jeżeli tak to gdzie bić papiaki? tylko w miejscu zakładu ? ) Czy może zagruntować całość desek jakimiś mazidłami i grzać bezpośrednio do desek. Jedną i drugą opcje polecał mi producent ale nie wiem co lepsze. Obawiam się trochę ze jeżeli przegrzeje papę do desek to podczas zmiany wilgotności deski może mieć to wpływ na fałdowania się papy. Ale z drugiej strony napewno będzie to mocniejsze połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.11.2021 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Wystarczy papa podkładowa termozgrzewalna mocowana mechanicznie czyli papiakami co 20cm i papa termozgrzewalna wierzchniego krycia przygrzana do papy podkładowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maratoro 07.11.2021 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Wystarczy papa podkładowa termozgrzewalna mocowana mechanicznie czyli papiakami co 20cm i papa termozgrzewalna wierzchniego krycia przygrzana do papy podkładowej. Pozdrawiam. Dziękuje za pomoc. Proszę mi jeszcze powiedzieć czy Papę mocuje tylko po liniach zgrzewu czy również przez środek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.11.2021 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Papę podkładową na całej powierzchni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts