Tadeusz M 12.12.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Mam dylemat. Wygodnie mi jest zrobić najpierw karton-gips na ścianach i suficie na poddaszu a dopiero potem wylewki podłogowe. Boje sie czy nie będą się płyty paczyły. Czy wystarczy śilne wietrzenie przez pierwsze dwa tygodnie ? Wylewka od ściany będzie dylatowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Jędrasik 12.12.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Może być przed. Ja tak robiłem i było wszystko okej. oczywiście konsultowałem się wcześniej z przedstawicielem Rigips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.12.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Może być przed. Ja tak robiłem i było wszystko okej. oczywiście konsultowałem się wcześniej z przedstawicielem Rigips. Nie radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.12.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 wylewka to "mokra robota", płyty g-k będą chłonąć wilgoć z pomieszczeniai połączenia mogą pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Jędrasik 12.12.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 pootwierac okienka i po sprawie. Do dzis nie mam zadnych oznak popekań ani sladow laczen karton gips. Tylko trzeba uwazac zeby n ie pochlapac scian, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 12.12.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Może być przed. Ja tak robiłem i było wszystko okej. oczywiście konsultowałem się wcześniej z przedstawicielem Rigips. Nie radzę. Tak jak radzi Wowka, GK po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eneduerabe 12.12.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Może być przed. Ja tak robiłem i było wszystko okej. oczywiście konsultowałem się wcześniej z przedstawicielem Rigips. Nie radzę. Tak jak radzi Wowka, GK po wylewkach. ..przecież Wowka nie radzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 12.12.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Może być przed. Ja tak robiłem i było wszystko okej. oczywiście konsultowałem się wcześniej z przedstawicielem Rigips. Nie radzę. Tak jak radzi Wowka, GK po wylewkach. ..przecież Wowka nie radzi. pozdrawiam Nie radzi przed wylewkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 12.12.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Jeśli masz pomieszczenia zamknięte i będziesz wylewki robił zimą jakiś problem może być ale bym nie demonizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 13.12.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Zdecydowanie - najpierw wylewki.Nawet jak będziesz planował ciagłe wietrzenie, to i tak nie wiesz jaka będzie pogoda na zewnątrz. Może Ci się uda wyprowadzić wilgoć na zewnątrz, ale gdy będzie mróz - możesz przymrozić świezo zalany beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 13.12.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Zdecydowanie - najpierw wylewki. Nawet jak będziesz planował ciagłe wietrzenie, to i tak nie wiesz jaka będzie pogoda na zewnątrz. Może Ci się uda wyprowadzić wilgoć na zewnątrz, ale gdy będzie mróz - możesz przymrozić świezo zalany beton. Pytanie do Pana poza konkursem, dlaczego w Pana projekcie wymiar wysokości wewnętrznych otworów drzwiowych wynosi 2050 a standardowy wymiar otworu wynosi 2110? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 13.12.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Może więcej szczegółów?Jaki projekt? Co rozumiesz pod pojęciem "standardowy wymiar"? Skąd wziąłeś 2110 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 13.12.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Może więcej szczegółów? Jaki projekt? Co rozumiesz pod pojęciem "standardowy wymiar"? Skąd wziąłeś 2110 mm? D09 - wymiar 2110 - wymiar otworu drzwiowego przy standardowej ościeżnicy, której wymiar zewnętrzny wynosi 2100. Przy wymiarze otworu wg projektu drzwi musiałem ciąć tak, że linia cięcia np. przy drzwiach łazienkowych wypadła 2 cm poniżej otworów wentylacyjnych. Niestety nie wpadłem na ten "drobny" szczegół przed wykonawstwem a mój szanowny wykonwca również nie raczył mi zwrócić na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaworski 13.12.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Ja zrobiłem najpierw karton-gips a potem wylewki. Wokół kartonu była izolacja, ale jak się okazało nie wszędzie szczelna. W kilku miejscach karton pobrał wilgoć i wyszedł grzyb na kartonie (zaczerniły się miejsca) Co prawda po kilku tygodniach to wszystko wyschło, a grzyba starłem wiglotną szmatką. Płyta nie uległa deformacji. Po malowaniu nie ma śladu po byłem problemie. Generlanie w oparciu o moje doświadczenia to nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 13.12.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Ja zrobiłem najpierw karton-gips a potem wylewki. Wokół kartonu była izolacja, ale jak się okazało nie wszędzie szczelna. W kilku miejscach karton pobrał wilgoć i wyszedł grzyb na kartonie (zaczerniły się miejsca) Co prawda po kilku tygodniach to wszystko wyschło, a grzyba starłem wiglotną szmatką. Płyta nie uległa deformacji. Po malowaniu nie ma śladu po byłem problemie. Generlanie w oparciu o moje doświadczenia to nie polecam. Opinia praktyka mówi najwięcej. Więc będąc mało oryginalnym również mówię, że nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.01.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 W takim razie jeśli płyty G-K po posadzkach, to profile montowaliście do wylewki, czy jak? Z info producentów wynika, że ze względu na akustykę lepiej do stropu, a nie do wylewki. Jeśli do stropu to jak i jaką dużą szczelinę zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts