Tommekkk 08.11.2021 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 Witam Proszę o pomoc w doborze kotła ekoprojekt na paliwo stałe (węgiel, kawałki drewna). Kocioł ma spełniać wymagania ecoprojektu. Powierzchnia domu: 3 x 70 m2 – ok 200 m2. Dom dobrze ocieplony. Kaloryfery bez podłogówki.Kocioł powinien też umożliwiać podłączenie podgrzewacza wody. Kasy nie mam za dużo stąd szukam czegoś rozsądnego za rozsądną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 09.11.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Proszę o pomoc w doborze kotła ekoprojekt na paliwo stałe (węgiel, kawałki drewna). Kocioł ma spełniać wymagania ecoprojektu. Jeśli ma spełniać to musi mieć przy sobie bufor ciepła. Powierzchnia domu: 3 x 70 m2 – ok 200 m2. Dom dobrze ocieplony. Kaloryfery bez podłogówki. Na taką powierzchnię spokojnie wystarczy 18 kW z buforem 1000 l. Moja propozycja to kocioł zgazowujący z własną ochroną powrotu + buforem ciepła + panel pokojowy. Kasy nie mam za dużo stąd szukam czegoś rozsądnego za rozsądną cenę Koszt takiego układu to około 12 tyś. zł. Zaoszczędzić można na zakupie używanego zbiornika akumulacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts