Gość 27.08.2004 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Faktycznie, że meble Atlasa są b.ładne, cena też nie z kosmosu. Jednak zdecydowałam się na Wolsztyńską Fabrykę Mebli. Urzekły mnie tym, że sprawiały wrażenie porządnie zrobionych. Jeśli chodzi o Atlasa to jakoś nie mogłam zaufać placówce która je sprzedawała. Bałam się, że mogą się zwinąć w każdej chwili z moją zaliczką. Meble kupiłam w dużym sklepie gdzie kupowali też moi rodzice. Sklep istnieje już kupę lat i nie wygląda na to,że coś może szwankować. Tak więc zobaczymy, lada dzień powinny przyjechać mebelki a wtedy podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 28.08.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 mimilapin, na sprzęt tez zaoferowano mi 5%. Co do mebli, to nie wiem, co masz na myśli, mówiąc - próbuj do skutku. Gdzie jest ta granica upustu - 20% , więcej ?? Z kosztorysu wynika, że są blisko 45% droższe od zbliżonych BRW.Jak myślisz, ile % można dać więcej za lepszą jakość i milszy oku image ?Czy aż tyle !!! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2004 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 To rzeczywiście spora różnica te 45% i gdybym z Atlasa miała kupić meble nie drewniane, to pewno wybrałabym tańszą konkurencję, ale ja chciałam koniecznie lite drewno, a takie fronty robi dobrze niewiele producentów. Dowiedziałam się od znajomego stolarza, że tylko duże, bogate firmy stać np. na bardzo drogie maszyny do szlifowania drewna i że żaden rzemieślnik w moim mieście nie będzie mi mógł podrobić wymarzonych frontów w swoim zakładzie. Nie dotyczy to oczywiście mebli montowanych z gotowych frontów, których ogromny wybór jest do nabycia w wielu hurtowniach, a pozostaje potem jedynie zmontowanie korpusów, dobranie uchwytów, listew, blatów itp.tylko że ja takiej kuchni akurat nie chciałam, a do tego zależało mi bardzo na fachowym, solidnym montażu i tu akurat przedstawiciel Atlasa spisał się na medal - montaż trwał 2 dni od rana do nocy.Co do rabatu na meble zaczęło się od 2%.Studio kuchenne podało mi też informacje o najlepszych promocjach na sprzęty i z niektórych akurat skorzystałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 29.08.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 mimilapin -dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Nie ma sprawy.Powiem tylko, że cena kuchni wydawałami się na początku kosmiczna. Może dlatego, że pierwszą kuchenkę kupiliśmy za ok. 2 tys. prosto w fabryczce - zwykłe fronty z mdf, a cały zestaw zmontowaliśmy z pomocą znajomego, który ma spryt do takich zajęć.Oczywiście sprzęty AGD były wolnostojące, ale to nie przeszkadzało, bo wszystko było po prostu białe. Przy drugiej kuchni zjeździliśmy przez 2 dni wszystkie punkty i albo meble były jeszcze droższe, np.kuchnie włoskie i niemieckie, albo ich jakość pozostawiała wiele do życzenia, zwłaszcza w kwestii okuć .A poza tym kuchnia jest otwarta na pokój - razem ok. 30m2 i chciałam, by była ładna.Słyszałam, że Franke ma w promocji piękne zlewy z granitu za pół ceny, ale nie wiem, czy to jeszcze aktualne. Życzę pięknej kuchenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 12.12.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Podoba mi się kilka modeli mebli kuchennych tej firmy. Cenią się dość drogo jak na moją kieszeń. Z drugiej strony nie chce kupić tanich mebli, które za 4-5 lat trzba bedzie wymienić.Czy ktoś z Was miał mebeli ATLASA, co sądzicie o ich jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 12.12.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Moja żona współpracuje z salonem mebli Atlas, twierdzi że są Ok, najlepszym chyba tego dowodem jest fakt że my również będziemy mieć w kuchni meble tej firmy, bodajże zestaw Julia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 28.02.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Nie chodzi mi bynajmniej o firmę Atlas produkującą chemię budowlaną. Sprawa dotyczy firmy ATLAS - Meble Kuchenne ul. Półwiejska 31, 64-300,Nowy Tomyśl http://www.atlas-kuchnie.com.pl/ Przestrzegam wszystkich. Wiem, że firma ma swoje punkty zbierania zamówień w całej Polsce i nie chciałabym, aby ktokolwiek czuł się równo zawiedziony jak ja. To po prostu skandal jak oni wykonują swoje usługi! Zamówiłam meble kuchenne w ostatnich dniach października 2006. Zamówienie miało być zrealizowane do 3 grudnia 2006. W ostatnim tygodniu listopada chcąc umówić się na konkretny dzień montażu dowiedziałam się, że... pani nic nie wie o moim zamówieniu!!!, numer zamówienia jest jakiś dziwny!!!, a pan, który je przyjmował już nie pracuje. Zamówienie się w końcu znalazło. Zaczęły się obietnice kolejnych terminów. Do montażu nie doszło ani przed świętami, ani na początku stycznia. Kolejne telefony. Brak możliwości rozmawiania z szefem tego całego b.... Ostatecznie montaż nastąpił 24 stycznia (czyli zamiast 6 tygodni czekałam 3 miesiące!!!), ale to nie koniec. Podczas montażu okazało się, że fronty od 2 szuflad zostały powiercone tak jak do drzwiczek rozwieralnych, jeden front jest za krótki, jeden jest w innym kolorze. Na reklamację CZEKAM już kolejny miesiąc. Firma nie odpisuje na moje pisma. Obiecany termin wymiany frontów (24 lutego) ponownie nie został dotrzymany. Niechlujstwo panów montażystów dostrzegłam sprzątając szafki . Jeśli nie chcecie przechodzić takiej samej drogi dobrze zastanówcie się zanim podpiszecie umowę z tą firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 20.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Moja gehenna z firmą Atlas zakończyła się. Wczoraj, po prawie 2 miesiącach od momentu zgłoszenia reklamacji mam w końcu zamontowane prawidłowe fronty. A ile było jeszcze w tym czasie telefonów! Słowo dane przez szefa tej firmy nic nie znaczy. ŻADEN TERMIN NIE JEST DOTRZYMYWANY. Firma ATLAS - nie polecam. Chyba, że chcecie mieć zrobioną kuchnię po 5 MIESIĄCACH od dnia zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
24Ambero 23.08.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Kochani, Piszę to na wszelkich dostępnych forach (budowlanych, meblarskich itp.) Przestrzegam przed firmą ATLAS STUDIO!!!! Nie kupujcie u nich MEBLI KUCHENNYCH!!!! Przyznaję, są ładne - dużo różnego praktycznego wyposażenia ale realizacja - FATALNA Zamówiłem meble w maju, montaż miał być na przełomie lipca i sierpnia, odwołali i przesunęli na połowę sierpnia. Ten termin też odwołali na dzień przed, jak już zaplanowałem urlop. Początek września mam się wprowadzić z dwojgiem małych dzieci a kuchni nie ma i nie wiadomo kiedy będzię. Szanowny Pan właściciel Lech Hamrol najpierw nie odbierał telefonów, a w końcu jak się dodzwoniłem powiedział, że zapłaci odsetki ale mebli jeszcze nie ma i nie umie mi powiedzieć kiedy będą. Ja wpłaciłem zaliczkę (nie małą) i nie mogę się z tej umowy wycofać. Oferta na stronie http://www.atlas-studio.pl/ jest szeroka i zachęcająca i na pewno dużo osób korzysta z usług tejże firmy. Nie miejcie złudzeń. Zakładka GWARANTUJEMY, umowa i terminy realizacji mają się nijak do rzeczywistości. Przestrzegam, albo zmieniajcie treść umowy, albo nie zgadzajcie sie na wpłatę zaliczki a już na pewno nie płaćcie całej kwoty przed montażem mebli i sprawdzeniem wszystkiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 28.08.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Przymierzam się do zamówienia u nich mebli. Wspomniałam w dwóch salonach o twoich problemach z terminami. Twierdzą (niezależnie od siebie - bo jeden salon w Katowicach, drugi w Łodzi), że w związku z remontem fabryki (unowocześnieniem lakierni) terminy rozjechały się z 6 obiecywanych tygodni do 10 tygodni. Szkoda, że ciebie odpowiednio wcześniej nie poinformowali oraz że uniemożliwili ci wycofanie się z umowy. Z tego co wiem, to raczej rzetelna i uczciwa firma. Ale wpadka z nietrzymaniem terminu realizacji godna skarcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 29.08.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 wlasnie jestem na etapie akceptacji projektu (salon w Ka-cach) ale teraz to sie zastanawiam.Moze mialas pecha i trafilas na niesolidnych wykonawcow?Nie wiem co mam myslec....wybralam ich bo polecali znajomi. fakt ze im tez termin przesuneli ale przynajmniej sa zadowoleni z mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wytrych 04.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 mamy 2009 rok i nic nie zmieniło się w stylu działania firmy atlas-studio.Moja historia dotycząca tych mebli kuchennych znajduje się tutajhttp://sites.google.com/site/mojemeblekuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 04.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 własnie wróciłem od oosby która ma zrobioną kuchnię przez Atlasa i sązałamani 30 tys a jakość zerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 29.03.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam,Bardzo podobają mi się ich kuchnie ale znalazłam dużo niepochlebnych opinii na temat realizacji, opinie pochopdzą głównie z lat 2007-2008 Czy ktoś zamawiał u nich meble w 2009-2010? Proszę o opinie.Może ktoś korzystał z salonu w Legnicy na ulicy Wrocławskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 29.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 O ile nie pomyliłam , to wydaje mi się, że utek76 ma kuchnię Atlas...Zapytaj. Kuchnia śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUPER GOŚKA 24.01.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 reklama debiutanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olson82 12.06.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Kuchnie Atlas zamówiłam w październiku w galerii DOMAR we Wrocławiu. Jak na początek wszystko wyglądało dobrze i sprawnie. Pod koniec grudnia zamontowali mi kuchnie która do dziś nie ma podpisanego odbioru, bo nie jest skończona. Pani która robiła nam projekt narobiła błędów i teraz mam strzelinę między ścianą, a blatem, rury są nie zabudowane. Ekipa montująca to jakaś masakra umawiali się chyba z dziesięć razy i nie przyjeżdżali.Kuchnia cała lata bo nie jest dobrze wypoziomowana, szafki nie są prztymocowane do ściany i przy otwieraniu wszystkich szuflad calość leci do przodu. Blendy ozdobne do dziś nie są zamontowane. Nie polecam tej firmy i oddziału z Domaru pełna fuszerka i brak profesjonalizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 12.06.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Olson, nasze szafki też nie są przymocowane do ściany i nic nie lata - szafki są natomiast przykręcone do blatu i poskręcane ze sobą. Nikt niczego w ścianie nie wiercił przy montażu dolnych szafek. Wszystko stoi stabilnie i ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roska_ 11.08.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Dziwne, bo ja tez zawówiłam kuchnię Atlas z Domatu i wszystko było super. Terminowo, porzadnie, bez usterek. Umawiałam się z panami od montarzu i przyjeżdzali punktualnie. Kuchnia swietnie wygląda, byla kupiona wiosną zeszlego roku i do dzisiaj jest jak nowa, nic sie nie psuje. Ja moge ich polecic, bo jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts