Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chińska pompa ciepła Sprsun.

spacetur

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Chciałbym sobie zamontować pompę ciepła do ogrzewania domu i CWU, fotowoltaikę 10kWp już własnoręcznie zamontowałem i ładnie pompuje prąd na potrzeby własne i do sieci, więc z nadprodukcji chciałbym zrobić pożytek.

Znalazłem taką chińską pompę z krajowej dystrybucji od firmy dość dobrze ocenianej, więc raczej złomu sprzedawać nie będą.

:spam:

Jeśli to nie problem proszę ocenić przedstawioną pompę i jej części składowe i doświadczenia związane ze sterownikiem tego urządzenia (wifi itp). Oczekuje na wszelkie sugestie i ewentualnie lepsze opcje pompy w podobnych pieniądzach, raczej skłaniam się do monobloka, chociaż nie jest to kluczowe, ma działać dobrze.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi

Edytowane przez Greengaz

Na jutubach zachwalali ale i tak większość która decyduje się na tańsze pc bierze haiera , podobno ten sprosun- hartman daje 10 lat gwarancji a to też zachęta jakaś .

Nie jest tak kolorowo, sprsun daje 2lata w Polsce, na chińskich stronach dają 3 lata. Gdyby z Polskiej dystrybucji dawali 10 lat to raczej nie byłoby nad czym się zastanawiać :yes:

Co ciekawe oni przyjęli taką strategię marketingową że jadą na plecach Panasonic. Tam jest podobno ta sprężarka właśnie, nie wiem dokładnie jaki model, i komunikują to we wszystkich ofertach. Wbrew pozorom, jeżeli okaże się że to składak z solidnych elementów dostępnych szeroko na rynku to może być atrakcyjnym wyborem. Po prostu będzie łatwa w serwisowaniu i ewentualnej naprawie. Nie mam tylko pojęcia co z softem i sterowaniem. Może być ich autorski.

Witam serdecznie.

Chciałbym sobie zamontować pompę ciepła do ogrzewania domu i CWU, fotowoltaikę 10kWp już własnoręcznie zamontowałem i ładnie pompuje prąd na potrzeby własne i do sieci, więc z nadprodukcji chciałbym zrobić pożytek.

Znalazłem taką chińską pompę z krajowej dystrybucji od firmy dość dobrze ocenianej, więc raczej złomu sprzedawać nie będą.

:spam:

Jeśli to nie problem proszę ocenić przedstawioną pompę i jej części składowe i doświadczenia związane ze sterownikiem tego urządzenia (wifi itp). Oczekuje na wszelkie sugestie i ewentualnie lepsze opcje pompy w podobnych pieniądzach, raczej skłaniam się do monobloka, chociaż nie jest to kluczowe, ma działać dobrze.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi

Witam ponownie.

Temat został zmoderowanay, (usunięto link do pompy o którą pytałem) uznając go za spam.

Być może naruszyłem regulamin tym linkiem, jednak zupełnie nie zdając sobie z tego sprawy.

Niemniej, temat z pytaniem o opinie o pompie (której już nie ma) wydaje się zupełnie bezsensowny i tylko zaśmieca forum.

Proszę usunąć temat by nie był (martwym śmieciem)

Pozdrawiam.

• 2 years później...
Panowie

Pomóżcie, dzisiaj pompa odmówiła posułszensta, to jest SPRSUN ok 10 kW jak pamiętam

Mamy zimę, jest zimno :(

AL131 Suct.temp.probe error

W Google szukałeś? Bo ten alarm wskazuje na jakąś awarię jednego z czujników. Jeżeli nie znasz się na tym to musisz szukać serwisu. Popatrz najpierw może czy się jakiś przewód nie poluzował gdzieś.

Invertor Heat Pump Operations manual - Emaux Water Technology https://emauxgroup.com/wp-content/uploads/2022/05/user_manual_en_Heat-Pump-IHP_EMHE22022507.pdf