spacetur 09.11.2021 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 (edytowane) Witam serdecznie. Chciałbym sobie zamontować pompę ciepła do ogrzewania domu i CWU, fotowoltaikę 10kWp już własnoręcznie zamontowałem i ładnie pompuje prąd na potrzeby własne i do sieci, więc z nadprodukcji chciałbym zrobić pożytek. Znalazłem taką chińską pompę z krajowej dystrybucji od firmy dość dobrze ocenianej, więc raczej złomu sprzedawać nie będą. Jeśli to nie problem proszę ocenić przedstawioną pompę i jej części składowe i doświadczenia związane ze sterownikiem tego urządzenia (wifi itp). Oczekuje na wszelkie sugestie i ewentualnie lepsze opcje pompy w podobnych pieniądzach, raczej skłaniam się do monobloka, chociaż nie jest to kluczowe, ma działać dobrze. Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi Edytowane 10 Listopada 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spacetur 10.11.2021 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Forum jest po to by pytać. Całkiem możliwe że ktoś z forumowiczów ma z tymi urządzeniami do czynienia. Jeśli znałbym odmianę i wartość maszyny to nie zadawałbym pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.11.2021 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Na jutubach zachwalali ale i tak większość która decyduje się na tańsze pc bierze haiera , podobno ten sprosun- hartman daje 10 lat gwarancji a to też zachęta jakaś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spacetur 10.11.2021 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Na jutubach zachwalali ale i tak większość która decyduje się na tańsze pc bierze haiera , podobno ten sprosun- hartman daje 10 lat gwarancji a to też zachęta jakaś . Nie jest tak kolorowo, sprsun daje 2lata w Polsce, na chińskich stronach dają 3 lata. Gdyby z Polskiej dystrybucji dawali 10 lat to raczej nie byłoby nad czym się zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 10.11.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Co ciekawe oni przyjęli taką strategię marketingową że jadą na plecach Panasonic. Tam jest podobno ta sprężarka właśnie, nie wiem dokładnie jaki model, i komunikują to we wszystkich ofertach. Wbrew pozorom, jeżeli okaże się że to składak z solidnych elementów dostępnych szeroko na rynku to może być atrakcyjnym wyborem. Po prostu będzie łatwa w serwisowaniu i ewentualnej naprawie. Nie mam tylko pojęcia co z softem i sterowaniem. Może być ich autorski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 10.11.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Nie jest tak kolorowo, sprsun daje 2lata w Polsce, na chińskich stronach dają 3 lata. Gdyby z Polskiej dystrybucji dawali 10 lat to raczej nie byłoby nad czym się zastanawiać Tu o tym mówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spacetur 10.11.2021 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Tu o tym mówili Generalnie ten Hartmann wygląda jak bliźniacza pompa sprsun, tylko ciut inaczej są manometry, reszta właściwie takie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spacetur 12.11.2021 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Witam serdecznie. Chciałbym sobie zamontować pompę ciepła do ogrzewania domu i CWU, fotowoltaikę 10kWp już własnoręcznie zamontowałem i ładnie pompuje prąd na potrzeby własne i do sieci, więc z nadprodukcji chciałbym zrobić pożytek. Znalazłem taką chińską pompę z krajowej dystrybucji od firmy dość dobrze ocenianej, więc raczej złomu sprzedawać nie będą. Jeśli to nie problem proszę ocenić przedstawioną pompę i jej części składowe i doświadczenia związane ze sterownikiem tego urządzenia (wifi itp). Oczekuje na wszelkie sugestie i ewentualnie lepsze opcje pompy w podobnych pieniądzach, raczej skłaniam się do monobloka, chociaż nie jest to kluczowe, ma działać dobrze. Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi Witam ponownie. Temat został zmoderowanay, (usunięto link do pompy o którą pytałem) uznając go za spam. Być może naruszyłem regulamin tym linkiem, jednak zupełnie nie zdając sobie z tego sprawy. Niemniej, temat z pytaniem o opinie o pompie (której już nie ma) wydaje się zupełnie bezsensowny i tylko zaśmieca forum. Proszę usunąć temat by nie był (martwym śmieciem) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Onken 01.12.2023 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Panowie Pomóżcie, dzisiaj pompa odmówiła posułszensta, to jest SPRSUN ok 10 kW jak pamiętam Mamy zimę, jest zimno AL131 Suct.temp.probe error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 01.12.2023 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Panowie Pomóżcie, dzisiaj pompa odmówiła posułszensta, to jest SPRSUN ok 10 kW jak pamiętam Mamy zimę, jest zimno AL131 Suct.temp.probe error W Google szukałeś? Bo ten alarm wskazuje na jakąś awarię jednego z czujników. Jeżeli nie znasz się na tym to musisz szukać serwisu. Popatrz najpierw może czy się jakiś przewód nie poluzował gdzieś. Invertor Heat Pump Operations manual - Emaux Water Technology https://emauxgroup.com/wp-content/uploads/2022/05/user_manual_en_Heat-Pump-IHP_EMHE22022507.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Onken 01.12.2023 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Ale gdzie tego szukać ?? Mogę ją rozkrecić z przodu panel, ale gdzie szukac tego czujnika temperatury ? Moze wiecie gdzie w Krakowie uderzyć do jakiegos serwisanta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts