SzabelFTN 11.11.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Jak w temacie. Na dworze jest około +6*C przez cały dzień, a na czerpni rekuperatora pokazuje -3*C.Czy to normalne? Czy może coś nie tak z czujnikiem temperatury?Temperatura wywiewu to +20*C, nawiewu +17*C, a wyrzutni +12*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 11.11.2021 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Pierwsze co zrobiłem po instalacji rekuperatora to sprawdziłem czy czujniki pokazują właściwe temperatury. Przecież ewidentnie jest uszkodzony przy takich rozbieżnościach wskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzabelFTN 11.11.2021 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Do wczoraj było wszystko ok.Czytałem gdzieś, że może to być spowodowane dużą wilgotnością powietrza na zewnątrz. A u mnie akurat od trzech dni jest deszczowo i mgliście.Już się trochę poprawiło bo pokazuje +1*C.Do poniedziałku będę obserwował. Jak się nie poprawi będę dzwonić do serwisanta.W razie czego dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzabelFTN 19.11.2021 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2021 Serwis stwierdził, że przyjadą wymienić czujnik temperatury. Wczoraj zaczął wariować także czujnik przepływu powietrza. Po krótkiej rozmowie telefonicznej stwierdzili, że jak przyjadą to wymienią albo cały moduł albo całe urządzenie, a stare wezmą i zostawią na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts