Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

więźba dachowa płatwie stalowe HEB180

strusiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo forum ma służyć do wymiany doświadczeń i jest informacją dla potomnych którzy przyjdą szukać rozwiązania swojego podobnego problemu.

A dwa to rozumiem że podpiszesz mu się pod zmianami w projekcie i przybijesz pieczątkę że zrobił to konstruktor z uprawnieniami.

Grzebanie w zmianach konstrukcyjnych domu w szczególności na forum nigdy nie kończy się dobrze w szczególności w tym przypadku gdy konstruktor wyliczył i polecił belkę stalową a autorowi wydaje się że jest za duża i za droga i szuka tańszego rozwiązania.

Bo forum ma służyć do wymiany doświadczeń i jest informacją dla potomnych którzy przyjdą szukać rozwiązania swojego podobnego problemu.

A dwa to rozumiem że podpiszesz mu się pod zmianami w projekcie i przybijesz pieczątkę że zrobił to konstruktor z uprawnieniami.

Grzebanie w zmianach konstrukcyjnych domu w szczególności na forum nigdy nie kończy się dobrze w szczególności w tym przypadku gdy konstruktor wyliczył i polecił belkę stalową a autorowi wydaje się że jest za duża i za droga i szuka tańszego rozwiązania.

ad.1 Masz informacje w #5, #28 i #36. Tam masz wyniki obliczeń które mogą służyć potomnym.

Nie czytałeś tych postów i dlatego znowu masz uwagi?

ad.2 Co ty rozumiesz lub nie rozumiesz to jest twój problem.

Nie czytałeś tego postu #

No i właśnie też mi sie to wydaje przewymiarowane i taka dostaje opinie kogo sie nie pytam.

Zastanawiam sie jakich argumentów można tu użyć w rozmowie z konstruktorem, jemu tak wychodzi i koniec. Ja umowę mam z architektem on już zapłacił konstruktorowi tamten zrobił jak uważa, nie zmieni i juz, pasowa sytuacja.

Rozumiesz treść postu i oczekiwania Autora tematu?

Od samego początku tematu czepiasz się zupełnie nie znając się na tematach konstrukcji budynków.

PS informacja dla Redakcji - ostatnie zdanie - jest to moja opinia.

Zaskoczę cię, nie wiem czy miło czy nie miło ale czytałem. I w którym miejscu się czepiałem? wyrażałem swoje zdanie na temat.

I nie musisz mi wyjaśniać po raz setny.

Chciałeś wyjaśnienia to napisałem ale tobie to i tak jak widać za mało i musisz ciągnąć dalej nić niezgody.

To co zrobi autor tego tematu to mi wisi. Sądzi ze jak pójdzie do projektanta i przedstawi mu jakieś tam wyliczenia to on od razu zmieni mu projekt biorąc pod uwagę że wcześniej nie chciał nic zmieniać, pobożne życzenie ale niech robi to jego dom na szczęście nie mój.

Jeżeli czytałeś to po co pisałeś

"Bo forum ma służyć do wymiany doświadczeń i jest informacją dla potomnych którzy przyjdą szukać rozwiązania swojego podobnego problemu."

skoro informacje były szczegółowo podane.

Inna sprawa, że te informacje dotyczą tylko tego jednostkowego przypadku i nie są żadną podstawą dla innych budynków.

"Io co zrobi autor tego tematu to mi wisi." - no to mamy jasne twoje stanowisko.

Henrykow mogę zapewnić że bezpieczeństwo mam na względzie...

Drążę temat już dość długo i dziękuję d7d raz jeszcze za zaangażowanie i cierpliwości w wyjaśnieniach.

Zdecydowałem się o cześć rzeczy pytać na pw bo myślę że to kwestie specyficzne użyteczne tylko dla mojego przypadku, myślę że temat jest wystarczająco użyteczny dla ogółu forum.

BTW d7d mógłbyś wyczyścić skrzynkę? nie można do Ciebie nic wysłać

Edytowane przez strusiek