radziula 12.11.2021 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Czy ktoś z Was stosował listwy przyokienne wewnątrz pomieszczeń do wykończenia glifów okiennych tynkiem? Czy takie rozwiązanie się prezentuje wewnątrz? Ile taka listwa nachodzi na ramę okienną? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, bo alternatywnie pozostaje akryl, ale on zawsze pęka i się wykrusza bo okna pracują. Niestety nie znam innych rozwiązań jakie można tutaj zastosować, więc będę wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 12.11.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 U mnie wystają jakieś 2mm ,a że są białe na białej ramie to niewiele je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 12.11.2021 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 A ile ramy przykrywają? Nic nie pęka? Mógłbyś się podzielić jakimś zdjęciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 13.11.2021 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Najlepiej to jakbyś poszedł do sklepu mającym te listwy i rozwiał wątpliwości mając je w ręku Mają różne szerokości korytka na tynk więc możesz sobie dobrać do potrzeb.Ja miałem 6mm . Na 'oko' listwa zajmuje 5-6mm ramy, bo na nią je przyklejasz.Elementem widocznym na ramie jest uszczelka https://bellaplast.com.pl/katalog-produktow/profile-do-mokrego-tynku/listwy-pcv-dylatacyjne-przyokienne-bp12/ którą tu widać na rysunku i wystaje max 2mm. Niestety zdjęcia dodać nie mogę. Edytowane 13 Listopada 2021 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 13.11.2021 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 A co z korytkiem na tynk? Jeżeli tynk wchodzi w środek, to wydaje się, że korytko także powinno być widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts