yami 12.11.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Cześć, jestem jeszcze przed układaniem stropu.Mam przygotowany projekt rekuperacji i według tego projektu potrzebuje przepustów fi 150 oraz fi 180 w stropie. Według firmy są to minimalne przepusty i mieć większe otwory. Chcę, aby majster włożył mi od razu rury przed zalaniem stropu, tak żeby firma później nie musiała wiercić otworu w stropie gęstożebrowym teriva.Zastanawiam się co jeśli włożę odcinki rur kanalizacyjnych fi 160 oraz fi 200 przed zalaniem, a dokładniej jaki wpływ ma ten nadmiar 10-20 mm (1-2 cm)? Edytowane 13 Listopada 2021 przez yami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 12.11.2021 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Włóż taka rurę jaka będzie docelowo po co większa ewentualnie owinąć ja czymś żeby te parę mm było luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yami 13.11.2021 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) "Włóż taka rurę jaka będzie docelowo po co większa ewentualnie owinąć ja czymś żeby te parę mm było luzu" Akurat takie rury kanalizacyjne mam używane za darmo odcinki pół metrowe już na działce, a inne musiałbym specjalne kupować, ale racja 1-2 cm, to zawsze można trochę może na przykład tam wełny dołożyć, dodatkowe wygłuszanie/ociepalnie ? Standardowo w rurze spiro jest w środku wełna z tego co kojarzę, tylko pytanie, czy można na zewnątrz jej trochę samej wełny dołożyć. EDIT:Dzwoniłem do firmy od rekuperacji wczoraj, lukę wypełnią pianą, a nie wełną. Edytowane 16 Listopada 2021 przez yami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts