lukasz9889 12.11.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Hej, zainstalowałem w domu filtr wody excito-b. Zrobiłem pomiar miernikiem tds:przed filtrem 320ppmza filtrem 510ppm.Na zimnej wodzie mam zmiękczacz EcoWater. Pomocy! Co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.11.2021 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Hej, zainstalowałem w domu filtr wody excito-b. Zrobiłem pomiar miernikiem tds: przed filtrem 320ppm za filtrem 510ppm. Na zimnej wodzie mam zmiękczacz EcoWater. Pomocy! Co robię nie tak? A czemu zakładasz, że robisz coś źle? Przecież ten filtr to nie osmoza. Dodatkowo z tego co piszą to zawiera wkład zmiękczający, więc będzie podnosił przewodność. Jak masz zmiękczacz to trochę Ci ten filtr niezbyt potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz9889 13.11.2021 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 szczerze to liczyłem że jakość wody się chociaż trochę poprawi... czy powinienem ten wkład zmiękczający usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.11.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 A co jest do poprawy w Twojej wodzie? Ma zły smak? Zapach? coś Ci w niej nie pasuje? Czy chcesz mieć wodę demineralizowaną? Badanie TDS nijak się ma do ogólnej jakości wody... więc nie wiem czego oczekujesz po filtrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts