kamil2234 12.11.2021 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Hej Kupiłem zaprawę w workach gotowa wienerberger M50 do murowania Porothermu P+W 25 CM klasa wytrzymałościowa 15. Pytanie do Was czy ktoś stosował do tej zaprawy płyny zimowe. Pytam bo producent twierdzi, że nie wolno. Tylko pytanie czy nie przebadali i nie chcą brać na klatę ryzyka. Czy faktycznie jest to uzasadnione. Pytanie też jakie ewentualnie polecacie inne zaprawy cementowo-wapienne gdzie można stosować tego typu dodatki. Od razu uprzedzam, że nie chcę żadnych plastyfikatorów do betonu ponieważ one mają za zadanie napowietrzyć zaprawy. Czasami budowlańcy przesadzają z tego plastyfikatorami - trudno kontrolować ich skład na budowie. Dlatego uparłem się na gotowe zaprawy. Może są jakieś gotowe w wersjach zimowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 13.11.2021 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 jak jest w granicach 0 -\+ 2 st. to mozesz murować jak ponizej to nie ma sensu nie ma zcegoś takiego jak zimowa zaprawa tam jest woda która nie może zamarznac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts