chomikkk 13.11.2021 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Cześć, to mój pierwszy sezon ogrzewania w nowo wybudowanym domu (150m2), 2 pietra, wszędzie ogrzewanie podłogowe. Kocioł gazowy Buderus GB072-24K + sterownik RC310. Na każdym piętrze jest rozdzielacz wraz z pompą obiegową Wilo, które pracuje cały czas. Pompy obiegowe nie są w ogóle podłączone do pieca) I tu właśnie moje pytanie czy tak ma być? Nawet jak było ciepło na zewnątrz to kocioł wyłączył grzanie a pompa 24h kręciła. Wg instrukcji to do pompy obiegowej Wilo można się jakoś wpiąć by nią sterować, czy to się da z kotłem GB072, to nie mam pojęcia. Aktualnie tylko wybieram na samej pompie obiegowej rodzaj jej pracy. Czy jest to dobrze? Czy można jakoś podłączyć pompy obiegowe do kotła, aby on nimi też sterował? Tak podłączyłem pompę cyrkulacyjną i sterownik RC310 nią steruję, załącza: 2x2min/godzina, wg harmonogramu c.o.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Napoli 14.11.2021 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) Patrząc na instrukcje jest możliwość podłączenia zewnętrznej pompy Edytowane 14 Listopada 2021 przez Napoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts