Tommmmm 14.11.2021 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Witam,do podłogówki mam sterowanie z głowicami termostatycznymi podłączonymi do listwy KL06. Regulatowy pokojowe Salus ERT50 i ERT30.Na regulatorach nastawiona dużo wyższa temperatura niż w pomieszczeniach, a więc powinny być cały czas otwarte głowice termostatyczne i włączona pompa podłogówki.U mnie wygląda to tak że każda sekcja uruchamia się na kilka sekund po czym wyłącza się. Takie załączanie-wyłączanie odbywa się nawet kilka razy na minutę. Czy to jest prawidłowe działanie?Moim zdaniem powinno odbywać się to rzadziej ale na dłuższy czas.Uszkodzona jest ta listwa KL06?Z góry dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Napoli 14.11.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Na pewno jest to nieprawidłowe , ja mam co prawda listwę Tech ale zawory otwierają się jak temperatura spadnie 0,2 stopnia i zamykają się jak wzrośnie 0,2 stopnia od żądanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts