Gość 27.08.2002 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Witam serdecznie Posiadam budynek kryty dachowka cementowa z lat 40 ubieglego wieku.Dachowka jest gruba i w dobrym stanie, .Po umyciu ja KARCHEREM wyglada jak nowa.W zwiazku z tym chcial bym jej nadac kolor czerwony, ale nie mam za duzo pieniedzy na ten cel i chcial bym wykonac ta prace samemu.W zwiazku z powyzszym zwracam sie do szanownych kolegow z prosba o podanie kilku sposobow na pomalowanie dachowki cementowej na kolor czerwony oraz sporzadzenie samemu farby cementowej - robilem pare prob mieszajac cement bez dodatkow aby nie wychodzil bialy osad z barwnikami do cementu ale mi cement osiada.Zastanawiam sie czy nie dodac mleka krowiego podobnie jak sie to robi przy bialkowaniu wapnem aby zrobila sie emulsja. Ja osbiscie wyszukalem w internecie farbe cementowa firmy CERESIT CT49 , ale jej nie ma juz w produkcji. Pozdrawiam i oczekuje informacji Stanislaw E-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 27.08.2002 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Uważaj żebyś nie przekombinował nie jestes w stanie zrobić dobrej farby.Odżałuj trochę grosza i kup gotową.A samo malowanie zrób pistoletem wygląd jest o niebo lepszy i farba lepiej wnika w szczeliny.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts