niyatioxe 20.11.2021 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 (edytowane) Chcę poprowadzić krokwie 2x6 przez 24°C na biegu 8 stóp na jednospadowym dachu o nachyleniu 2:12. Chcę pokryć go płytą OSB 7/16' (ocena APA 24/16), a następnie przykryć metalowym pokryciem dachowym, które uszczelnię na szwach ze względu na niski skok. Tam, gdzie mieszkam w Kolumbii Brytyjskiej w Kanadzie, mamy bardzo mało śniegu, ale dużo deszczu. Czy jest tam coś rażąco złego/niebezpiecznego? Nie mam pewności co do minimalnej grubości płyty OSB, jaką mogę uzyskać. Czy naprawdę muszę go trzymać 1/2' czy 5/8? Pomiędzy płytą OSB a blachą znajdzie się również podkład. Staram się utrzymać wagę i koszty tak bardzo, jak to możliwe.omegle xender Edytowane 26 Listopada 2021 przez niyatioxe Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/265689-kilka-pyta%C5%84-dotycz%C4%85cych-budowy-dachu-mojego-pierwszego-projektu-budowlanego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts