Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szklane drzwi do prysznica

Gość

Recommended Posts

Jedna łazienek ma kształt długiej "kiszki" więc wymyśliliśmy aby na jej końcu nie stwiać kabiny prysznicowej tylko wymurować kabinę z kafelek i zrobić odpływ w podłodze. Do tego wstawić tylko drzwi i wyjdzie pewnie taniej niż kupowanie brodzika i kabiny.

No i baaardzo się zdziwiłem jak sie dowiedziałem ile kosztują same drzwi do tak wykonanego prysznica :roll: To koszt ponad 2000zł. Ostatnio wpadł miw ręce katalog firmy Ravak polska http://www.ravak.pl/?page=elegance3 gdzie szklane drzwi do prysznica kosztują ponad 2700zł. :o

Czy można zrobić drzwi do prysznica ze zwykłego szkła oklejonego folią antywłamaniową (coś takiego jak bezpieczne szyby w oknach klasy P2) Czy mogę np. zlecić to szkalrzowi aby wykonał takie drzwi, kupić zawiasy i przykręcić do ściany? Tylko czy taka szyba nie będzie się bardzo brudzić od wody?

Z drugiej strony jak zwykłe szklane drzwi tyle kosztują to coś w tym chyba musi być, może szklo mniej sie brudzi, może lepiej uszczelnia? A może płacę tylko za firmę?

Czy znacie jakiś producentów, którzy oferują niedrogie drzwi do prysznica?

Oryginalne drzwi w wersji standardowej też brudzą się od wody. Aby tego uniknąć zamawia się je z tzw. powłoką AntiPlaque - jest to fabryczna warstwa niejako 'impregnująca' szkło. Niestety kosztuje toto galancie - ja mam też kabinę murowaną i drzwi Hueppe i za samą powłokę zapłaciłem 700 pln netto. Drzwi w sumie kosztowały ponad 2900, ale powłoka działa. Wystarczy trochę czasem przetrzeć szmatką i właściwie są czyste. Natrysk użytkujemy kilka razy dziennie.

Dzięki, czytałem, oglądałem, fajnie masz to wykombinowane i chyba na coś takiego się zdecyduję.

Boję sie tylko, że szyba będzie sie brudzić od wody, Ty masz szybę daleko wiec raczej mało się na nią chlapie.

Czy na matowym szkle zabrudzenia od wody są mniej widoczne niż na przeźroczystej (czy może wręcz przeciwnie)?

tomi - tą matową szybą jest oddzielona cala malusia lazienka a nie tylko prysznic. Wlasciwy prysznic jest za nią - i jest ze zwyklego przezroczystego szkla. Jesli sie boisz, zamów szklo z powłoka. Jesli szkolo matowe - to owszem - ale pod prysznic to wylacznie z dwóch szyb z folią w środku - piaskowane ani trawione sie na to nie nadaje

pozdrawiam

Nie wiem jak daleko będą te drzwi od wody.Ale uważaj.

Moi znajomi mają takie drzwi zamykającę wnękę

trochę wieksza od zwyczjowych kabin 0,90 X 0,90.

Drzwi otwierają się "na łazienkę".Po prysznicu cała woda z drzwi

ląduje na podłodze.Nie ma z tego wiadra wody,ale jest to wnerwiające

bo jednak ścierać trzeba.

• 4 weeks później...
Ja też niemiło się rozczarowałem cenami samych drzwi. Gotowe były drogie, więc poszedłem do zaprzyjaźnionego szklarza. Powiedział tak. Szkło 9mm (sklejane) + np. jakaś folia dająca ciekawy wygląd jakieś 600zł, jego robota 100zł, ale kazał nam kupić zawiasy - koszt jednej sztuki 300zł - jak nam to powiedział to zbledliśmy. Tak czy inaczaj jakieś 1300zł. No to kupiliśmy kabinę 90x90 Sea-horse z brodzikiem za ... 1016zł brutto. Kabina jest mniej więcej klasy Sanplast a rozprowadza ją po polsce http://www.metalhurt.com.pl.

Pewnie juz macie drzwi gotowe, ale jakby co to ostatnio znalazlam drzwi uchylne Glass 5 z powłoką DP... szer. 90 cm firmy Aquaform za 945 plus Vat. Niestety nie widziałam ich w naturze, tylko na zdjeciu.

W.

tu możecie obejrzeć moje troche bardziej w naturze bo już zamontowane

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=531856#531856

pozdrawiam

płaciłem za nie około tysiąca (z VAt) ale są bez powłoki.

• 2 months później...
  • 5 years później...