Valens 21.11.2021 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 WitamPrzy podłączaniu dopływu zmywarki do wody, przy dokręcaniu plastikowej nakrętki przez pomyłkę użyłem klucza i ta obręcz która przytrzymuje nakrętke na wężu się odkształciła i nakrętka spadła. Udało mi się przywrócić tym odstajacym "piórom" z tej obręczy kształt (przynajmniej tak w większym stopniu) i nałożyć z powrotem nakrętke. Udało mi się dokręcić wąż do zaworu i nic nigdzie nie cieknie, bez problemu przeszło jedno mycie, wszystko suche. Jednak trochę mnie to męczy że coś nagle może się wydarzyć i zacznie lać się woda.Pytanie czy jeżeli jest to już dokręcone i nie ma śladów wycieku to to działa i nie ma co się obawiać? Jeżeli jednak coś może się stać, to czy da się wymienić sama nakretke na wężu czy trzeba caly wąż? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.11.2021 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Wąż do wymiany lub naprawy - w zakładzie do np "zakuwania węży" hydrauliki siłowej.Połączenie jest nieprzewidywalne, osłabione, mogące nie wytrzymać zmian ciśnienia w sieci wodociągowej i tym samym spowodować awarię/zalanie o kosztach niewspółmiernych do wymiany lub naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valens 21.11.2021 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Dziękuję za pomoc, odpiąłem już wąż i zabiorę go jutro do naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts