Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monta? podwieszanego bidetu - POMOCY !!!

postgres

Recommended Posts

Zakupiliśmy sobie z żoną podwieszany bidet firmy Cersanit seria Delfi. Sprzedawca sprzedał mi również syfon do tego diabelstwa. Zabrałem się ochoczo w sobotę do montażu i przeżyłem szok - syfon wystaje z dobre 5 cm spod bidetu !!! Czy mieliście takie problemy ??? Może znacie jakiś producentów syfonów bidetowych które nie wystają spod podwieszanego bidetu tylko całkowicie chowają się w ceramice ??? Oglądałem w sklepach bidety podwieszane innych producentów i ilość miejsca na syfon jest wszędzie zbliżona. Proszę o pomoc i wszelkie sugestie jak można ten problem rozwiązać. Pozdrawiam !!!

A czy napewno dał ci syfon do bidetu? Może masz zwykły syfon do zlewu one będą wystawać. Jest też kwestia montażu syfonu. Ważne jest umieszczenie bidetu w stosunku do drury odpływowej. jeżeli masz za nisko odpływ w scianie to istotnie syfon może wystawać ponieważ ma regulacje .ale skoro piszesz o systemie podwieszanym i było to ze sobą spasowane ( stelaż) to nie powinno byc problemu U mnie też syfon lekko wystaje ale jest to ok 2 cm i widoć to dopiero kiedy się dobrze temu przupatrzysz.

Zamiast syfonu zastosuj rurkę odpływową z PVC (około 8zł) Wygląda jak rura do odkurzacza, dowolnie sobie wygniesz i sam uformujesz syfon. Mi się wszystko schowało (wystaje koło 2 cm ) a też mam korek automatyczny (bateria eurostar grohe) .

I nie zapomnij przyciąć dźwigienki od korka automatycznego na odpowiednią długość bo będzie ci tarło o porcelane od wewnątrz

Pozdrawiam