Piotr1. 21.11.2021 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Chciałbym w już istniejącej instalacji ze zbiorniczkiem wyrównawczym zamontować pompę przewałową/kotłową aby chronić powrót kotła. Zastanawiam się tylko czy nie będzie ona mi wypychała wody przez zbiorniczek wyrównawczy. Jak poprawnie to zrobić? Chciałbym załączyć tu rysunek mojej instalacji ale nie widzę takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki1212 22.11.2021 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Nic nie wypchnie. Zamontuj na powrocie do kotła za zaworem 4D i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 07.12.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 A jaka musi być minimalna różnica między zasilaniem a powrotem w piecu na eko , mam zasilanie 65 i powrót 60-63st z 4d dzięki pompie . Zasilnie CO 40-45 stopni grzejniki głowice i nastawy, temperatura powrotu wydaje się ok tylko czy to nie za dużo ? Tak samo się mówi , ze pompa na powrocie moc większa niż pompy wszystkie na zasilaniu , a u mnie ona jest na 1 biegu i już taki efekt … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts