Pollyann 13.12.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 witam , wlasnie Pan ktory nam robi elekryke zazyczyl sobie 50 pln za punciki wszelkie czyli gniazdka, kontakty, wlaczniki , oswietlenie w sufitach podwieszanych i td... nie wiem czy sie jasno wyrazam, bo jestem nowicjusz... czy to drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 13.12.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Wydaje mi się, że cena jest bardzo wygórowana. Nie przypominam sobie, żeby ktoś tak dużo płacił na tym forum. Średnia cena oscyluje między 35-45zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.12.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 25 zł za wszystkie punkty elektryczne, antenowe, komputer, telefon.Właśnie się wykonują i ekpia jest baaardzo porządna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 13.12.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Oczywiście bez materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 13.12.2004 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 tez mi sie wydaje ,ze to drogo... bez materialow czyli bez przelacznikow i kontaktow, tak? no to jutro bede negocjowac 50 zyli za kabelek ze sciany to rzeczywiscie skandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 13.12.2004 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 a i dzieki za odzew pozdrawiam Pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 14.12.2004 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 no wiecie co? wlasnie pan podniosl cene do 68pln , bo stwierdzil,ze przy wiekszej ilosci ponad sto to by bylo po 50pln, a ,ze u nas jest doslownie 96 to musi byc po 68 chyba oplaca mi siew dolozyc te kilka punktow, zeby bylo np 101 i wtedy zaplacic po 50 dzieki za odpowiedzi , raz jeszcze...ale czy na pewno podaliscie mi "warszawskie " ceny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.12.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 25 zł bez materiałów czyli bez kabli, spinek, gwoździ, puszek itd.Jak Ci tak drogo liczy to materiały powiedz, że sobie sama kupisz tylko niech da rozpiskę.Cena Warszawska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 14.12.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 no wiecie co? wlasnie pan podniosl cene do 68pln , bo stwierdzil,ze przy wiekszej ilosci ponad sto to by bylo po 50pln, a ,ze u nas jest doslownie 96 to musi byc po 68 chyba oplaca mi siew dolozyc te kilka punktow, zeby bylo np 101 i wtedy zaplacic po 50 dzieki za odpowiedzi , raz jeszcze...ale czy na pewno podaliscie mi "warszawskie " ceny???? Wogóle skończ z tym baranem rozmowę. Jeśli podane przez Ciebie ceny dotyczą tylko robocizny, to tym bardziej. I jeszcze ta zmiana "taryfy", uwierz mi to dobrze nie wróży. Jestem pewien, że w trakcie pracy będzie dalej podnosił cenę i doliczał kolejne pieniądze za "dodatki" lub czynności nadobowiązkowe. A tak na marginesie: na twoim miejscu nie godziłbym się na pracę "z materiałem" wykonawcy. Bardzo często wychodzi się na tym źle i mogą być problemy z gwarancją. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 14.12.2004 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 bardzo chetnie bym go pogonila,ale nie moge... nasz dom niestety buduje developer i to on wybiera podwykonawcow, a ja musze doplacici za ponad standardowe punkty extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 15.12.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Oszust i tyle, tępić, pogonić. Ceny warszawskie, to przy uczciwie zrobionej robocie - podział na dużą liczbę obwodów, bez żałowania materiałów, to 35-40 PLN z przewodami, puszkami, gwoździami, uchwytami, izolacją (oczywiście bez "białego" montażu). 25 z materiałem, to już podejrzanie niska cena - prawdopodobnie jakaś jednoobwodówa. A tak na marginesie: na twoim miejscu nie godziłbym się na pracę "z materiałem" wykonawcy. Bardzo często wychodzi się na tym źle i mogą być problemy z gwarancją. Pozdrawiam Tu się nie zgodzę, weź kup materiał, daj wykonawcy, to później się dowiesz, że takim gównem robił, to dlatego nie działa. Jeśli są uzasadnione powody, by przypuszczać, że oszukuje na materiale, spytać dokładnie, z czego chce robić, poszukać i jak taniej, to kupić, ale pod palec wykonawcy. Jednak przy instalacjach elektrycznych i hydraulicznych (powtarzam - instalacjach), lepiej zwalić zakup towaru na wykonawcę, bo wtedy on za wszystko odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.12.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 A jak wasi wykonawcy definiują punkt? Tzn. Jak to ma sie do ukłądu włącznikm - żarówka. Podobno zwykle się przyjmuje, że jeżeli odległość między jednym a drugim nie przekracza ok. 5 metrów, to uznaje się to za jeden punkt. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 17.12.2004 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 no wlasnie , nie wiem jak to sie liczy... jedni mowia,ze punkt to wlacznik plus zarowk/tzn kabel ze scainy plus kabel z sufitu / a inni mowia,ze kazda puszka to punkt... nic juz z tego nie rozumiem... ale osiagnelam maly sukcesik, powiedzialam naszemu wykonawcy,ze skoro on ma taki cennik , to niech zrobi mi tyle punktow ile jest w stadardzie,a reszte to mi ktos z zewntarz zrobi... zmiekl o jakies 20 pln - no i dodal -"niech Pani bedzie , moja strata!"... bezszczelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keler 16.01.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 punk to punk - punktem jest zakończenie kablowe, ale bez puszek łączeniowych - tego się nie liczy , ja za punkt biore 45zł wraz z materiałem (przewody, puszki, uchwyty itd) bez tablicy jak ktoś chce to moge wykonać instalacje włącznie z odbiorem przez zakład energetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts