Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za punkt elekrtyczny placicliscie / Wawa / ???

Pollyann

Recommended Posts

no wiecie co? wlasnie pan podniosl cene do 68pln :evil: , bo stwierdzil,ze przy wiekszej ilosci ponad sto to by bylo po 50pln, a ,ze u nas jest doslownie 96 to musi byc po 68 :evil:

chyba oplaca mi siew dolozyc te kilka punktow, zeby bylo np 101 i wtedy zaplacic po 50 :lol:

dzieki za odpowiedzi , raz jeszcze...ale czy na pewno podaliscie mi "warszawskie " ceny????

no wiecie co? wlasnie pan podniosl cene do 68pln :evil: , bo stwierdzil,ze przy wiekszej ilosci ponad sto to by bylo po 50pln, a ,ze u nas jest doslownie 96 to musi byc po 68 :evil:

chyba oplaca mi siew dolozyc te kilka punktow, zeby bylo np 101 i wtedy zaplacic po 50 :lol:

dzieki za odpowiedzi , raz jeszcze...ale czy na pewno podaliscie mi "warszawskie " ceny????

Wogóle skończ z tym baranem rozmowę. Jeśli podane przez Ciebie ceny dotyczą tylko robocizny, to tym bardziej. I jeszcze ta zmiana "taryfy", uwierz mi to dobrze nie wróży. Jestem pewien, że w trakcie pracy będzie dalej podnosił cenę i doliczał kolejne pieniądze za "dodatki" lub czynności nadobowiązkowe.

A tak na marginesie: na twoim miejscu nie godziłbym się na pracę "z materiałem" wykonawcy. Bardzo często wychodzi się na tym źle i mogą być problemy z gwarancją.

Pozdrawiam

Oszust i tyle, tępić, pogonić. Ceny warszawskie, to przy uczciwie zrobionej robocie - podział na dużą liczbę obwodów, bez żałowania materiałów, to 35-40 PLN z przewodami, puszkami, gwoździami, uchwytami, izolacją (oczywiście bez "białego" montażu). 25 z materiałem, to już podejrzanie niska cena - prawdopodobnie jakaś jednoobwodówa.

A tak na marginesie: na twoim miejscu nie godziłbym się na pracę "z materiałem" wykonawcy. Bardzo często wychodzi się na tym źle i mogą być problemy z gwarancją.

Pozdrawiam

Tu się nie zgodzę, weź kup materiał, daj wykonawcy, to później się dowiesz, że takim gównem robił, to dlatego nie działa. Jeśli są uzasadnione powody, by przypuszczać, że oszukuje na materiale, spytać dokładnie, z czego chce robić, poszukać i jak taniej, to kupić, ale pod palec wykonawcy. Jednak przy instalacjach elektrycznych i hydraulicznych (powtarzam - instalacjach), lepiej zwalić zakup towaru na wykonawcę, bo wtedy on za wszystko odpowiada.

no wlasnie , nie wiem jak to sie liczy... jedni mowia,ze punkt to wlacznik plus zarowk/tzn kabel ze scainy plus kabel z sufitu :lol: / a inni mowia,ze kazda puszka to punkt... nic juz z tego nie rozumiem...

ale osiagnelam maly sukcesik, powiedzialam naszemu wykonawcy,ze skoro on ma taki cennik , to niech zrobi mi tyle punktow ile jest w stadardzie,a reszte to mi ktos z zewntarz zrobi... zmiekl o jakies 20 pln :wink: - no i dodal -"niech Pani bedzie , moja strata!"... bezszczelny :evil:

• 5 weeks później...