marcingebus 25.11.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Wylałem dziś fundament pod bramę przesuwną + łącznik do słupka przeciwległego (o szerokości 30cm, głębokości 95cm, długość: 400cm). Zazbroiłem to dwoma prętami fi=12, bo miałem z budowy. Górne lico betonu jest na wysokości podbudowy, na wszystko kiedyś przyjdzie kostka. Jak sądzicie ile muszę odczekać aż beton zwiąże, aby móc przejeżdżać przez próg samochodem? A może sobie zrobić jakieś najazdy z desek, które rozłożą ciężar, coś tam mam do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.11.2021 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Ogólnie to 28 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 26.11.2021 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Jakby to wisiało w powietrzu to bym czekał te 28 dni ale jak to leży w ziemi to po 3 dniach można przejechać autem osobowym. Co najwyżej rzucić deski żeby nie odkruszyć krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.11.2021 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Dużo zależy od zewnętrznej temperatury i od zagęszczenia podłoża pod fundamentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts