Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik łazienkowy pod pompę ciepła

d24

Recommended Posts

Dzięki ale w linku nie znalazłem niskotemperaturowych grzejników do łazienki. Zwykłe rurowe owszem są jak również niskotemperaturowe płytowe o gabarytach raczej pokojowych natomiast ja szukam czegoś znacznie mniejszego...

WT jednoznacznie określają 24*C więc mały i rurkowy - a do tego jeszcze niskotemperaturowy nie spełnia wymagań aby zapewnić temperaturę, więc nie może być jedynym źródłem ciepła stąd albo duży i płaski albo drabinka i OP.

Dlatego znalezienie niskotemperaturowego grzejnika /drabinki/małych rozmiarów jest niemożliwe.

Myślą przewodnią mojego wątku jest fakt, że w łazience znajdzie się ogrzewanie podłogowe, natomiast chcę również w łazience zamontować mały grzejnik do osuszania ręczników. Takie ma być jego główne zadanie. Grzejnik nie ma być głównym źródłem ciepła.

Skoro ma byc do suszenia reczników to zamontuj taki jak wymiar recznika, róznice w mocy grzejnika dla samego wysuszenia nieistotne

Myślą przewodnią mojego wątku jest fakt, że w łazience znajdzie się ogrzewanie podłogowe, natomiast chcę również w łazience zamontować mały grzejnik do osuszania ręczników. Takie ma być jego główne zadanie. Grzejnik nie ma być głównym źródłem ciepła.

No to spokojnie wystarczy jakakolwiek drabinka, opcjonalnie z grzałką.

Szkoda, że nie ma jeszcze ciekawszych rozwiązań pod pompy ciepła. Widząc wzrost zainteresowania tym produktem dziwi mnie fakt, że nie są popularyzowane nowe technologie w tej kwestii...

Swoją drogą interesuje mnie te rozwiązanie do garażu: https://regulus.com.pl/produkty/grzejniki-scienne/e-vent/

Jak uważacie czy przy ogrzewaniu niskotemperaturowym wentylator w takim grzejniku ma sens?