rafallogi 13.12.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Jestem na etapie parapetów wewnętrznych i zastanawiam się nad tym, czy w łazience montować parapet tak jak w pozostałych pomieszczeniach, czy też obłożyć to miejsce płytkami.Parapety mają być kamienne, ale jak utrafić z ich barwą w glazurę, która będzie wykładana dużo później? Dać sobie spokój i obłożyć to okno glazurą? Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Bardzo proszę o opinię.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 13.12.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 cześć.mam z kafli i jest ok.cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 13.12.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Jestem na etapie parapetów wewnętrznych i zastanawiam się nad tym, czy w łazience montować parapet tak jak w pozostałych pomieszczeniach, czy też obłożyć to miejsce płytkami. Parapety mają być kamienne, ale jak utrafić z ich barwą w glazurę, która będzie wykładana dużo później? Dać sobie spokój i obłożyć to okno glazurą? Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Bardzo proszę o opinię. Pozdrawiam. Dałem kafelki i jest OK jeśli chodzi o estetyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 13.12.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Jeśli gdzie indziej są kamienne, to chyba faktycznie lepiej obłożyć płytkami. U mnie wszędzie są drewniane, w łazience też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.12.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Prponuję jak wyżej wykonać z płytek. Sam ostatni tak zrobiłem i wygląda to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 13.12.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 My mamy takie jak w domu.Ale ze sztucznego marmury, na drewniane byśmy się nie zdecydowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.12.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Okno mam drewniane i parapet także. Kapitalnie się komponuje z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.12.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 W dużej łazience parapet jest obłożony glazurą a w małej łazience jest drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 14.12.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Niektorzy z Was mają drewniane parapety - czy sprawdzą się one w łazienkach? - może ktoś już ma doświadczenia z codziennego użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 14.12.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Ja mam obecnie kafelki, a w budowanym domu zrobię tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 14.12.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Ja mam kamienne fakt że są inne niz płytki ale to jest element który ma prawo być rózny ale komponuje się z całością ,obudowa wanny dzrwi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 20.12.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 jeśli łazienka będzie w większości wykończona płytkami... zastosowałabym je też na parapet, natomiast jeśli nie.. to wtedy zastanawiałabym się nad kamiennym parapetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polly 21.12.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Też się zastanawiam nad parapetem w łazience, bo deski dębowe już pojechały do stolarza. Może znajdzie się ktoś, kto ma parapet drewniany w łazience i go sobie chwali? Czy może lepiej zrezygnować z drewna w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 21.12.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 u mnie z aglomarmuru, jak wszędzie. powód: okno w łazience małe (69x90), kafle spore i bałam się że na parapecie mogą wyjść jakieś sztukowanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 21.12.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 My mamy parapet w łazience z kamienia. Aby tworzył jakąś całość a nie wyodrębniał się z całości, dodaliśmy elementy kamienne przy prysznicu (obudowa brodzika), przy umywalce oraz kamień na podłodze po wejściu do łazienki (tworzy kontrolowaną mozajkę - coś w stylu kuchennej podłogi w pierwszej edycji Big Bruther'a). Komponuje się fajnie i "nie odstaje" od ogółu wystroju wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 21.12.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 lepiej będzie wyglądało obłożone płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 21.12.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Z płytek szlifowanaych na składaniach pod kątem 45 st. Wykończenie listwami jest paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 21.12.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Też się zastanawiam nad parapetem w łazience, bo deski dębowe już pojechały do stolarza. Może znajdzie się ktoś, kto ma parapet drewniany w łazience i go sobie chwali? Czy może lepiej zrezygnować z drewna w łazience? wszystko zalezy od wybranego rodzaju drewna... i sposobu jego zaimpregnowania ... jeśli porządnie je zabezpieczycie przed wodą to powinno się dobrze sprawować ... PS w małej łazięce trzeba jeszcze bardziej przejąć się impregnacją ->mniejsza powierzchnia to większe stężenie pary wodnej (np przy kąpieli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts