CrS 26.11.2021 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Witam, Przychodzę z następującym pytaniem. Posiadam pompę ciepła Nibe Fighter 1240 i wydaje mi się że coś jest nie tak. Nie pamiętam jak to było w poprzednich okresach grzewczych, ale teraz mam ustawioną krzywą grzania 7 (zawsze była ta sama) z ustawieniem -1. Według krzywej pompa powinna dogrzewać wodę w systemie ogrzewania podłogowego do temperatury dajmy na to 31.7. I teraz pompa załącza się średnio co 20-30 minut i chodzi około 20-25 minut. Według wskazań pompy gdy grzeje temperatura w systemie wynosi około 35-37 stopni. Gdy sprężarka się wyłącza temperatura spada dość szybko do około 28-29 stopni. Po około 20-30 minutach cykl się powtarza. I tu pytanie, czy jest to normalne, czy to wina nastawień czy jednak walnęło coś w środku i wołać serwis? Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dd1993 21.01.2025 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia Mam podobną sytuacje w tej samej pompie. Czy potwierdziłeś może, że to jakiś defekt? Czy tez może taka charakterystyka pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts