Marek2303 28.11.2021 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Witam, chcę ocieplić sufit, mieszkanie na parterze, sufit drewniany, w chwili obecnej na górze nikt nie mieszka ma wybrana podłogę przez deski przebija światło, nie wiem co będzie tam robił nie ma z nim kontaktu, jest to dom piętrowy, czy na deski od pojego mieszkania mogę dać folie (jak tak to jaką) wełna folia i płytę KG? proszę o poradę, zbyt grubej warstwy wełny nie mogę dać bo za bardzo obniżę, jak to zrobić dobrze żeby nie bulylo potem problemów z mokrą wełną lub butwieniem desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 20.12.2021 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Jeżeli u góry nikt nie mieszka i w założeniu nie jest to ogrzewane pomieszczenie to można zaizolowac od strony pomieszczenia ale konieczna będzie dobra paroizolacja. Tj układ taki powinien wyglądac nastpeująco : od strony wewnętrznej - płyta gk -paroizolacja z jak najwyższym oporem dyfuzyjnym (najlepiej z ekranem aluminiowym)-wełna -pustka ok 1-2cm -deski Idea tego roziwązania jest taka aby nie wpuszczać pary wodnej do przegrody, Jeżeli niewielka jej częśc się tam dostanie to musi mieć gdzie ujśc a wiec ta pustka będzie stanowiła niejako bufor dla pary wodnej. plus jezeli deski wyżej mają szczeliny to para ujdzie i będzie wentylować się w pomieszczeniu wyżej. Ty u siebie musisz skupić się przede wszystko na dobrze wykonanej paroizolacji. Wykanwca musi pamiętac o wykonaniu wywinięcia jej na sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts