Saski 01.12.2021 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Witam, Jestem w trakcie wykonywania ogrzewania podłogowego. Muszę przygotować podłogę dla firmy, która będzie je kładła i przy okazji chcę ją zaizolować. Mieszkanie znajduje się na parterze starej kamienicy. Rozebrałem już część podłogi, pod nią znajdują się legary a pod legarami strop łukowy piwnicy, przestrzeń między legarami a stropem jest wypełniona polepą. Podłoga zimą jest bardzo chłodna, stąd decyzja o założeniu ogrzewania podłogowego i izolacji podłogi. Z tego co wyczytałem polepa bardzo dobrze radzi sobie z wilgocią i niepożądanymi żyjątkami (grzyb, kornik, mysz..), ale wypada słabo jako izolator termiczny. Nie mogę znaleźć odpowiedzi czy wybranie części polepy tak, żeby zrobić miejsce na styropian i ułożenie go na niej jest dobrym rozwiązaniem? Tzn, czy przez taki miks styropian/polepa zyskam lepszą izolację, nie tracąc przy tym ochrony przed wilgocią itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts