Lukasz11 02.12.2021 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) No i stało się. Dziś skończyli mi montować okna.Ciepły, szczelny montaż. Ciepłe parapety i folie paroszczelne i paroprzepuszczalne.W warunkach gwarancji mam napisane, że muszę ciepłe parapety i te folie chronić przed promieniami UV.Jak je zatem dobrze zabezpieczyć? Ani elewacja zewnętrzna, ani tynki wew. nie będą robione co najmniej przez 9 miesięcy.Elewacja nawet dłużej. Jakieś pomysły? Regularne malowanie biała farba elewacyjna wystarczy? A może coś innego? Mam trochę scinkow membrany EPDM z krycia dachu płaskiego. Może to jakoś mechanicznie zamocować? Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 03.12.2021 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 https://allegro.pl/oferta/zaprawa-wodochronna-budoszczel-h-810-kreisel-6714440554 Do tego pędzelek - i jedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 03.12.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Zaprawa zaproponowana przez Tomasza, jest przeznaczona do podłoży mineralnych. Wystarczy folie i parapety pomalować farbą elewacyjną. Membranę EPDM można zastosować, ale ostrożnie. Ciepły parapet pod membraną może mocno się nagrzać i odkształcić od ciepła słonecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 03.12.2021 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Ja ciepły parapet przemalowałem czymś a'la Cerplast. Zimę i lato przetrwało bez najmniejszego uszczerbku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 03.12.2021 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Też słyszałem o Cerplascie. A co z foliami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 03.12.2021 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Też słyszałem o Cerplascie. A co z foliami? Ja mam tylko ciepłe parapety więc tutaj nie pomogę. Widziałem kilka razy na innych budowach, że inwestorzy przyklejali na taśmy paski styropianu grubego na 1cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts