rafa 13.12.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 WitamMam pytanie jak w tytule,czy jodła nadaje sie na więźbę na dach?Pytalem kilku cieśli i każdy ma inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 13.12.2004 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Jak najbardziej tyle, że jest gatunkiem chronionym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2004 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Witam Mam pytanie jak w tytule,czy jodła nadaje sie na więźbę na dach? Pytalem kilku cieśli i każdy ma inne zdanie. nadaje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 14.12.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Nadaje się, tylko że jest twardsza po podeschnięciu, trudno wchodzą gwoździe i uwaga! Lubi pękać. Sękate deski calówki są wręcz niebezpieczne np. jako "rygi" przy stemplowaniu stropu. Więźba musi być koniecznie skręcana na śruby. Wbicie gwoździa w suchą calówkę bywa czasami problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafa 14.12.2004 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 WitamDzięki za odpowiedzi.Pytanie zadałem gdyż jestem na etapie zakupu drzewa na konstrukcje dachu,i mam możliwość zakupu drzewa sosnowego jak i jodły (cena taka sama)więc nie bardzo wiem, co wybrać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyCz 14.12.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Jaka jest cena zakupu ? - tez jestem na etapie poszukiwan niedrogiego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pem 14.12.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Jezeli mozesz radze poczekac z zakupem drewna do lutego marca gdy bedziesz mial pewnosc ze pochodzi ono z wyrebu zimowego przez co jego jakosc jest lepsza, natomiast co do drewna jodlowego to zdecydowanie bym odradzal, drewno to jest kruche, proponuje w ramach eksperymentu zlamac dwie takie same listewki sosnowa i jodlowa to napewno rozwiaze Twoje watpliwosci, poza tym latwo sie naciac gdyz obecnie na rynku pojawialo sie tanie drewno jodlowe ze slowacji z wiatrolomow ktore nadaje sie tylko na ognisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 15.12.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Cena 480-550 zł. za metr sześć. wydaje się być ceną normalną.Wszystko co poniżej to podejrzany towar, natomiast powyżej tej kwoty to zapewne Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts