Reku1 04.12.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Witam Chciałbym spytać czy pompa typu split firmy Vaillant jest godna polecenia?Tu na forum przywija się jedynie LG na przemian z Panasonic a o Vaillancie ani słowa.Dodatkowo inwestor w moim przypadku zażyczył sobie układ hybrydowy PC z kotłem gazowym i pod tym względem Panas i LG "lezą"=nie mają w ofercie takich rozwiązań.Chyba że jeszcze coś innego poza wymienionymi? Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Reku1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 05.12.2021 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 nie wiem czemu piszesz ze ani Panasonic ani Lg nie maja pracy biwalentnej. Mają. Ja nie kupiłem Vaillanta z powodów niezbyt dobrych opinii użytkowników i dość dziwnego podejścia do ustawień w tych pompach. Do tego cena też nie była zachęcająca. Wg mnie praca biwalentna była ok przy pierwszych pompach ciepła powietrznych kiedy nie dawały rady w niskich temperaturach. Teraz zakup i inwestycja w przyłącze, projekt, kocioł i pompę ciepła wg mnie nie ma uzasadnienia ekonomicznego. Z 2 strony jak już jest kocioł, instalacja w domu to zamiana na pompę też chyba wielkiego sensu nie ma. No ale ile osób tyle zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts