Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podwójna umywalka - ile przyłączy i odpływów

miodas007

Recommended Posts

1. Nie wiem jeszcze jaką konkretnie wannę będą montował. Czy to jest ważne pod kątem lokalizacji odpływu pod wanne ? Czy te ze 20 cm w tą czy w inną nie robi różnicy bo potem czymś elastycznym się podepnie wanne do odpływu ?

Wiem tylke że wanna będzie wolonostojąca (nie obudowywana płytkami), ale z jedne strony przylegać do rogu łazienki (narożna). Nie wiem jeszce na pewno jednak co do długości, i czy nie będzie zwężana pod koniec.

Czy to ma znaczenie, czy trzeba po prostu mniej więcej zlokalizować gdzie będzie odpływ ?

2. Chciałbym wiedzieć ile przyłączy wody oraz odpływów trzeba zrobić dla następujących rozwiązań dot. umywalki:

A) Dwie osobne umywalki w jednym blacie

B) Podwójna umywalka (dwie baterie, dwie "dziury")

C) Duża umywalka z dwie bateriami, jedna "dziura"

Powinienem montować dwa przyłącza wody i dwa syfony czy też po jednym wystarczy a potem to rozdzielać ?

3. Kolejne pytanie: przy WC chce mieć bidette podtynkową - coś takiego :

bidetta_art.jpg

Czyli podrzebuę dla niej i ciepłą i zminą wodę. Dla bidetty i WC wystarczy przyłącz ciepłej i zimnej wody, czy też musi być dodatkowa dla zimnej do WC (w sensie inna niż dla bidetty)

W przyszłym tygodniu muszę pokazać instalatorowi (hydraulikowi) co gdzie ma być, a nie mam jasności.

Z góry dzięki za rady.

Edytowane przez miodas007