Robaczywy 05.12.2021 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć, Miesiąc temu stolarz zamontował nam nowy blat kuchenny - dębowy lakierowany. Stopniowo zaczęły się na nim pojawiać ciemne przebarwienia w kształcie smug - zobaczcie proszę na zdjęciu. Lakier to V33 do blatów 3 warstwy - malował stolarz. Najwięcej jest tego obok plyty indukcyjnej, więc myslałem, ze moze od temperatury, jednak pojawiają się też w innych miejscach. Stolarz nie wie skąd to się wzięło...zaproponował, że zeszlifuje blat i pomaluje innym lakierem, ale nie wiem czy to na pewno wina malowania. Czy ktoś miał podobny problem lub wie co moze byc przyczyną? Ja rozumieim, że to drewno i nie będzie wszędzie takie samo, ale to są ewidentne przebarwienia, których na początku nie było, a teraz jest ich coraz więcej. Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 05.12.2021 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Wspominał coś, że "Kapona nie dawałem, bo na lakierze piszą, że na surowe drewno." Z tego co sprawdziłem, to ów Kapon jest impregnatem? Myślisz, że jednak powinien być? Stolarz nie zrzuca winy na siły wyższe, jest gotów zeszlifować i pomalowac raz jeszcze, tylko sugeruje tym razem lakier do parkietów - ja jednak wolałbym coś mniej chemicznego... nie chce mi się wierzyć, że ten lakier, nie tani, jest tak do bani. Zakładam jednak błąd w sztuce..Zeslzifowac, zaimpregnować i jeszcze raz ten sam lakier? Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 14.12.2021 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Przebarwienia stopniowo się pojawiają coraz większe, co więcej tam gdzie przebarwienia są największe, to miejscmai pojawiają się też małe pęknięcia (czuć pod paznokciem).@Henrykow, czy myślisz, że zeszlifowanie do żywego, nałożenie kaponu i ponowne lakierownaie naprawi sprawę, czy może ciemne plany tworzą się od wewnątrz i nic to nie da? Muszę zdecydować czy warto umawiać się ze stolarzem na naprawę, czy domagac się wymiany. Nie jestem z rodzaju czepiających się klientów, ale wydlaiśmy prawie 6tys na blat, więc oczekuję, że będzie wykonany zgodnie ze sztuką.. pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts