KatarzynaPe 05.12.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Dzień dobry, prosze o poradę jak ocieplić strop drewniany. Poddasze jest nieużytkowe, dach nieocieplony. Dom jest drewniany ocieplony styropianem.Strop jest kompletnie nieocieplony. Zalezy mi na tym aby docieplić dom, wydaje się że mimo iż pali się w domu cały dzień to ciągle jest zimno. Napiszę jak wyglądają warstwu od dołu:-sufity - płyty OSB- pusta przestrzeń- deski stropu. Jakis czas temu kupiłam trochę waty szklanej, położyłam strop i na to wate paroizolacyjna - i zrobił sie efekt garnka.Także wata pewnei do wyrzucenia. Czym najlepiej ocieplić? W grę wchodzi jedynie ocieplenie od góry, od strony stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 07.12.2021 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Pianka otwarto-komórkowa. Wata paroizolacyjna? Zapewne chodzi o folię. Paro-izolację daje się od strony "produkcji" pary wodnej a nie za izolacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts