Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna-dobre firmy w woj. śląskim

Recommended Posts

Zaczynam szukać okien. Może polecicie mi jakąś firmę i okna z których jesteście zadowoleni? Jakoś zupełnie się na tym nie znam a przejście przez 50-kilka stron forum o oknach przy braku czasu i dzieciakach jest wręcz niemożliwe.

ja kupilem dobre okna w dobrej cenie w cz-wie na ul. krotkiej firma Profes

okna deceuninck pcv profil niemiecki w kolorze drewna z zewtrz

w sumie 17 okien cena poczatkowa 16tys zl, a po negocjacjach zeszlo to na 9900zl

podjechac tam w kazdym razie mozna, na razie jestem zadowolony 23 XII ma byc motaz

jesli by cos cie jeszcze interesowalo to daj znac

(..)

okna deceuninck pcv profil niemiecki (...)

akurat deceuninck to profil belgijski produkowany pod Poznaniem

a ja mam też Thermoplast (Royal), biały, prod. styczeń 2000, polecam

ale odradzam ich firmowy montaż (bo trudno znaleźć mi wśród znajomych, którzy przy ich montażu nie mieliby jakiś tam problemów). Thermoplast nie ogranicza gwarancji na okna, jak nie wykupisz ich montażu, a ich montaż jest bardzo drogi. może jareko kogoś Ci poleci w Twojej okolicy?

Zaczynam szukać okien. Może polecicie mi jakąś firmę i okna z których jesteście zadowoleni?

COMBUD (Tychy, ul. Mikołowska 158, tel. 216 - 83 - 38 ). Jak dla mnie - "tanio i smacznie".

P.S. Tą nazwę czyta się tak, jak się pisze.

P.S. 2 - nie jest to firma żadnego mojego krewnego, czy przyjaciela - żeby nie było, że wciskam reklamę !

Zaczynam szukać okien. Może polecicie mi jakąś firmę i okna z których jesteście zadowoleni? Jakoś zupełnie się na tym nie znam a przejście przez 50-kilka stron forum o oknach przy braku czasu i dzieciakach jest wręcz niemożliwe.

... ale PVC, czy drewniane ?

Cz.

Niedawno opracowałem zapytanie ofertowe gdzie dokładnie określiłem moje wymagania co do okien i zawiozłem do 8 firm. Ofertę przedłożyły wszystkie. Wybrałem 2 do dalszych negocjacji, po których ostała się firma AP Żory. Odrzuciłem oferty drogie, albo niechlujnie opracowane . Dużym zaskoczeniem był wyrównany poziom cenowy. Dla oferty o wartości ok 9.ooo PLN różnice wynosiły ok 300 PLN stad kluczowym okazał się atut odległości serwisu i profesjonalizm w opracowaniu oferty. Polecam taką szeroką akcję. Prowadzi to do ciekawych spostrzeżeń . Pozdrawiam Pikuś

a ja buduję w Dąbrowie Górniczej, a okna zamówiłam w Wiśniowej (okolice Myślenic) - drewniane, cena bardzo przyzwoita, a jakość i design moim zdaniem super (dużo facet ma zamówień np. z Holandii)

http://www.stolarnia-wisniowa.isg.pl/

http://foto.onet.pl/upload/19/36/_396078_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/29/76/_396083_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/34/89/_396111_n.jpg

A czy czytałaś już wątek "szukam dobrych okien"...? :wink: Dobrej lektury życzę. To pytanie winno tam paść moim zdaniem, by nie powielać tematów, ot choćby dlatego. Ale widzę, że wszyscy są dziś bardzo grzeczni i nie skarcili Cię :wink:

Polecam Plast-system Radomia i Warszawy -system veka.

Powodzenia.

A czy czytałaś już wątek "szukam dobrych okien"...? :wink: Dobrej lektury życzę. To pytanie winno tam paść moim zdaniem, by nie powielać tematów, ot choćby dlatego. Ale widzę, że wszyscy są dziś bardzo grzeczni i nie skarcili Cię :wink:

Polecam Plast-system Radomia i Warszawy -system veka.

Powodzenia.

Może jestem upierdliwy (mam dzisiaj zły dzień) ale:

czy czytałeś dokładnie pytanie które zadała koleżanka?

według mnie dla kogoś "nie w temacie" bez czasu, i wielkiego samozaparcia wątek "szukam dobrych okien" jest nie do przejścia.

A tak przy okazji - Radom i Warszawa to chyba nie na Śląsku? :-?

Pozdrawiam

Wystarczy zadać pytanie we wskazanym przeze mnie wątku takim fachowcom w dziedzinie okien jakimi są PCHELEK i JARECO- skoro ktoś nie ma czasu na czytanie ważnych i bardzo przydatnych informacji. Oni przynajmniej wiedzą co piszą :wink: i napewno pomogą. Śląsk to nie koniec świata, dobre firmy a więc robiące także dobre okna nie robią sobie problemów z odległości i sprzedają swoje wyroby w całej Polsce a także poza jej granicami.

Wybrałem 2 do dalszych negocjacji, po których ostała się firma AP Żory. Odrzuciłem oferty drogie, albo niechlujnie opracowane . Dużym zaskoczeniem był wyrównany poziom cenowy.

Pierwsza oferta jaką dostałam z firmy, której nikt nie znał (fabryka z drugiego końca Polski) opiewała na kwotę 8.000,-zł. Oferta z AP Żory na kwotę 18.000,-. Pokusa była wielka!!! Ale byłam tak wystraszona lekturą wątku "szukam dobrych okien" i poradnikiem Pchelka, że wybrałam AP Żory.

Wolałabym się jednak nigdy nie dowiedzieć czy było to WIELKIE FRAJERSTWO czy rozsądny wybór.

Dzięki Thalex, już właśnie sobie te okienka pooglądałam. A ceny chociaż przyzwoite? My potrzebujemy 24 okien, więc liczymy na spory upust.

Hm...

ceny Thermoplast nie ma najniższej ale jakość jest b dobra, nic nie oszukują na wzmocnieniach, okucia są b dobrej jakości, ogólnie jakość okien jest bardzo dobra.

Nie całkiem prawdą jest, że jeżeli nie kupujesz z montażem to nie masz gwarancji.

Ojej, rzeczywiście - interesaują mnie okna PCV. DZięki za wszystkie informacje życzliwym ludziom, którym się chciało odpisać na mój post bez odsyłania mnie do "szukam...: Montażem się nie martwię, bo z tym poradzi sobie mój mąż. Wkrótce odwiedzę Częstochowę, jesli nie znajdę nic bliżej - tzn w Myszkowie, gdzie na wycenę okien w jednym sklepie kazano mi czekać 3 tygodnie.

Ojej, rzeczywiście - interesaują mnie okna PCV. DZięki za wszystkie informacje życzliwym ludziom, którym się chciało odpisać na mój post bez odsyłania mnie do "szukam...: Montażem się nie martwię, bo z tym poradzi sobie mój mąż. Wkrótce odwiedzę Częstochowę, jesli nie znajdę nic bliżej - tzn w Myszkowie, gdzie na wycenę okien w jednym sklepie kazano mi czekać 3 tygodnie.

Podeślij mi wymiary i jaki rodzaj okien, wycenę Ci załatwie może na piatek.