aras86 06.12.2021 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Hej, Nie mogę znaleźć tematu, co lepiej wybrać Zehnder ComfoAir Q350 entalpiczny czy ThesslaGreen Airpack 400h Enthalpy. Urządzenia mam praktycznie w tej samej cenie. Wydaje mi się, że oba urządzenia są podobnej jakości, mają kontrolę przepływu, wskaźnik zużycia filtrów (choć Zehnder chyba ma lepszą klasę filtrów, nawet F7). Zależy mi na niskim poborze prądu, sterowaniu przez aplikację (wiem, dodatkowe koszty,ale chyba w obu podobne). Nie orientuj się, która jednostka ma lepszą nagrzewnicę? Którą jednostkę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 07.12.2021 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Obie to centrale podobnej klasy - ale z racji polskiej myśli technicznej wybrałem TG. Filtr F7 w Zehnder na polskie warunki to strzał w kolano. W niektórych miejscach zapycha się w oczach. Bez filtra M5 przed centralą nie warto myśleć o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts