Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Theslagreen airpack4 dmucha w odpływ skroplin

Recommended Posts

Część.

Mam od kilku miesięcy model 300

Jeszcze nie działa non stop, bo nie mieszkam. Jednak mam pytanie. Czy to normalne, że ten rekuperator tak dmucha w kanalizację z rury na odpływ skroplin? Zakładając, że ma działać przez 24h/dobę przez kilkadziesiąt lat, to niby ok. Jednak gdy czasami chcesz to wyłączyć (Tak jak w moim przypadku), to nie ma sensu podpinania do analizy, bo z syfona całą wodę wydmucha i po wyłączeniu będzie zaciagalo smród z kanalizacji.

Część.

Mam od kilku miesięcy model 300

Jeszcze nie działa non stop, bo nie mieszkam. Jednak mam pytanie. Czy to normalne, że ten rekuperator tak dmucha w kanalizację z rury na odpływ skroplin? Zakładając, że ma działać przez 24h/dobę przez kilkadziesiąt lat, to niby ok. Jednak gdy czasami chcesz to wyłączyć (Tak jak w moim przypadku), to nie ma sensu podpinania do analizy, bo z syfona całą wodę wydmucha i po wyłączeniu będzie zaciagalo smród z kanalizacji.

Ja mam bez żadnego syfonu i nawet przy braku prądu przez kilka godzin nic nie śmierdzi.

Tak jak Owczar napisał ma działać 24h i dmuchać w kanalizę. A jak chcesz to zakładaj syfon kulowy lub suchy syfon do skroplin klimatyzacji.

Zamiast kulki zastosowana jest membrana.