dbh 10.12.2021 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 WitamOd kilku lat miałem problem z przedmuchami przy drzwiach balkonowych. Są to duże dwuskrzydlowe drzwi z tzw ruchomym słupkiem. Kiedy dowiedziałem się że jet opcja regulacji mimośrodów postanowiłem się tym ratować. Drzwi przy futrynach moze faktycznie szczelniej dolegają, nawet klamke ciężko przekręcić przy zamykaniu ale wyczaiłem że dmucha i to dość mocno na węwnętrznych rogach skrzydeł i tylko u góry i na dole. Przy bliższym rozeznaniu mam wrażenie że czegoś tam brakuje. Czy nie powinno być w tym miejscu jakiejś dodatkowej uszczelki / nakladki?Nie mogę wrzucić foto bezpośrednio na forum więc podaje linki do zdjęć.https://ibb.co/0KHxRZXhttps://ibb.co/G20jjzb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2021 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Na pierwszym zdjęciu widać, że skrzydła nie są wypoziomowane (regulacja). Może skrzydło jest opuszczone, a może rama zawiasowa nie ma przekątnej. Na drugim zdjęciu jest wyraźnie widać, że zaślepka słupka ruchomego jest ułamana: https://www.oknonet.pl/pl/akcesoria/akcesoria_okna/podkladki_zaslepki/cs,1,cc,1,produkt,41732.html Pokazywana przeze mnie w linku jest słaba. W sensie że tworzywo od nich jest kruche (kupowałem kiedyś podkładki montażowe, niby dwa grosze tańsze, a nie warte nawet złamanego. Poszukaj oryginału, najlepiej przez producenta okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbh 10.12.2021 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Może to glupio zabrzmi ale jak sprawdzic jaki producent wyprodukowal okno? Okna były monyowane 10 lat temu nie mam papierow zadnych, na oknie nie widzd nigdzie oznaczenia producenta. Na innym oknir jest kawalek naklejki decco ale dzsonipem tam i oni nie sa producentem okien tylko profili jesli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 No nie wiem.... ja odsyłam do umowy. Zawsze w niej piszę producenta, model itp. Czasem jest logo na klamce (u markowych producentów), częściej na ramce międzyszybowej jest nadruk z nazwą. A jak nie to zrób foto okna (narożnik, otwarte, od zewnątrz) - jest sporo osób, które rozpoznają profile po kształtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbh 13.12.2021 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Właściciel firmy która robiłą remont powiedział że z tego co pamięta to Witrynal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.12.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Właściciel firmy która robiłą remont powiedział że z tego co pamięta to Witrynal No to masz trop, szukaj. Widzę w google że taka firma istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbh 13.12.2021 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 tak już kontaktowałem się z producentem ale szału nie ma jeśli chodzi o kontakt. Czy takie rzeczy ewentualnie można z innej firmy? Bo zadzwoniłem do pierwszej lepszej firmy sprzedającej okna w mieście i powiedzieli że mogę takie coś dokupić ale tylko jeśli kupowałem u nich okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.12.2021 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Powiedzieli tak nie dlatego, że nie chcą Cię "ukarać" za wybór innych okien, a z obaw, czy to co Ci ściągną będzie pasować. To drobiazg za kilka zł, ale trzeba znać konkretny model. Ja też bym nie ryzykował, że kupię coś, co mi potem zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.12.2021 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Skoro to profile DECCO to może to pasuje:https://profil-pabianice.pl/produkty/decco/zaslepka-slupka-ruchomego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbh 17.12.2021 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 dobra "części zamienne" ogarnięte, podjechałem do producenta i dostałem podobno 2 ostatnie sztuki bo teraz już robią inną metodąTeraz inny problem, czy ma ktoś jakiś manual jak to wymienić?Myślałem że wystarczy to tylko odkręcić 1 śrubkę i wymienić ale gość u producenta powiedział że to trzeba ściągnąć skrzydło i trochę rozebrać profil, żeby wymienić tą zaślepkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 17.12.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Musisz zdjąć skrzydło, zdemontować elementy okucia (narożniki lub zakończenia zasuwnicy) pod którymi są te elementy które chcesz wymienić. Raczej nie są klejone więc faktycznie tylko śrubka. Uważaj na poprawne łączenie okuć przy ponownym składaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts