Program93 11.12.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Witam ,Mam wykonane tynki ręczne cementowo wapienne na budynkach 1000m2 i pojawia sie pytanie ci do powstałych rys np. W miejscu zamurowanego okna betonem komórkowym dodatkowo wkoło zatopiona siatka rabitza i pojawiła sie obwódka z rys. Dla przykładu zamurowane podobne miejsce z Ceramiki i problem sie nie pojawił . W większości gdzie był beton komórkowy tam pęka , może to normalne nie wiem niech sie wypowie ktoś kto sie zna , tynki położone w dobrych warunkach na drugi dzień zraszane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 17.12.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Witam , Mam wykonane tynki ręczne cementowo wapienne na budynkach 1000m2 i pojawia sie pytanie ci do powstałych rys np. W miejscu zamurowanego okna betonem komórkowym dodatkowo wkoło zatopiona siatka rabitza i pojawiła sie obwódka z rys. Dla przykładu zamurowane podobne miejsce z Ceramiki i problem sie nie pojawił . W większości gdzie był beton komórkowy tam pęka , może to normalne nie wiem niech sie wypowie ktoś kto sie zna , tynki położone w dobrych warunkach na drugi dzień zraszane . Wg mnie beton komórkowy wyciągnął więcej wilgoci ze świeżego tynku niż ceramika (może brak gruntowania), więc tynk w tych miejscach jednak nie miał dobrych warunków do utwardzenia. Albo zraszanie było za słabe, albo jakiś przewiew w tych miejscach wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts