JBART 12.12.2021 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Witam.Proszę o podpowiedź.Sytuacja taka: budynek nowy, stan deweloperski, dach w konstrukcji raczej typowej, tj od zewnątrz: dachówka ceramiczna, papa, deskowanie, membrana wysokoparoprzepuszczalna. Pod tym wszystkim między krokwiami ok. 25cm welna isover lambda 035, grubości 20cm.Teraz będzie robiony sufit z płyt gk. W jaki sposób mogę zminimalizować obniżenie sufitu, przy zachowaniu sensownej termoizolacji. Chodzi o jedno pomieszczenie (łazienka). Wentylacja w budynku mechaniczna.Czy iść w wełnę 5cm z lepszą lambdą, czy mogę zrobić to czymś lepiej. Pomieszczenie na tyle nieduże, że mogę też wyrzucić te wełnę 035 między krokwiami i dać lepszą jeśli trzeba, żeby osiągnąć jak najlepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 12.12.2021 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Możesz zastosować płyty PIR w welonie z folii aluminiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts