Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kosiarkę spalinowa ?

Recommended Posts

Zalezy. Jak jeden duzy kawalek trawnika to taka 51cm szybko go skosi. Jesli jest masa nasadzen, duzo jazdy po luku, cofanie, przestawianie to polece mniejsza np 46cm i bez napedu. Co do modelu to wiadomo, im sie wiecejnwyda tym lepszy sprzet sie kupi. Najpierw musisz okreslic jaka wielkosc potrzebujesz a potem szukax cos konkretnego.

Byle najtańsza , nie nastawiaj się na tak zwane dobre bo tak po prawdzie to jeden a ten sam chłam czy to stiga za 1800 czy marketowa za 800 zł to jedno a to samo ,te same silniki takie same słabe czytaj rdzewiejące podwozie , też dałem się nabrać na tak zwaną lepszą i żałuję .

Byle najtańsza , nie nastawiaj się na tak zwane dobre bo tak po prawdzie to jeden a ten sam chłam czy to stiga za 1800 czy marketowa za 800 zł to jedno a to samo ,te same silniki takie same słabe czytaj rdzewiejące podwozie , też dałem się nabrać na tak zwaną lepszą i żałuję .

Klepiesz bzdury facet.

Dobra kosiarka zaczyna się od siłownika-Honda, subaru. Żadne tam B&S. Ja kosiłem swoją działkę 1200 kosiarka Faworyt 42cm 99cm pojemności, silnik Loncin, działa do tej pory. Silnik Ok ale wszystkie połączenia śrubowe itd nie dawały rady. Raz ze to pewnie Faworyt a dwa teren tez nie łatwy.Najlepiej po każdym koszeniu kosiarkę wyczyścić wtedy body wytrzyma i nie będzie rdzewieć. 800m2 to nie dużo. Kup coś małe i lekkiego. Radę da również kosiarka spalinowa. Teraz mam Makita 1600W i niczego jej nie brakuje.

Klepiesz bzdury facet.

Dobra kosiarka zaczyna się od siłownika-Honda, subaru. Żadne tam B&S. Ja kosiłem swoją działkę 1200 kosiarka Faworyt 42cm 99cm pojemności, silnik Loncin, działa do tej pory. Silnik Ok ale wszystkie połączenia śrubowe itd nie dawały rady. Raz ze to pewnie Faworyt a dwa teren tez nie łatwy.Najlepiej po każdym koszeniu kosiarkę wyczyścić wtedy body wytrzyma i nie będzie rdzewieć. 800m2 to nie dużo. Kup coś małe i lekkiego. Radę da również kosiarka spalinowa. Teraz mam Makita 1600W i niczego jej nie brakuje.

Ty można powiedzieć też klepiej ,bo z mety powinieneś mnie naprostować że tak zwana dobra kosiarka to cena powyżej 4 tysięcy i byśmy obaj się zgodzili a jeśli tego nie zrobiłeś to dalej twierdzę że kosiarka czy to za 2 tysiące czy za 1000 to to ten sam chłam obojętnie jak się nazywa .

To ze dużo Marek ja montuje nie znaczy ze są dobrej jakości. B&S owszem ale w starych modelach. Nie wiem czy nadal ale kiedyś istniała taka prawidłowość ze kosiarka np stiga z silnikiem hondy była kilkaset zł droższa od tej samej kosiarki z silnikiem B&S.

Jak mam kupić tego typu sprzęt to szukam czegoś na lata.

Mam stigę z silnikiem hondy zadowolony specjalnie nie jestem , silnik ciutkę słaby ale podwozie to dziadowstwo jak nic , rdza pewnie na drugi rok wylezie na zewnątrz od środka a ona ma dopiero 3 lata , miałem MTD 25 lat starą i ona była w lepszym stanie , dobre to z ABS lub aluminium ale kto normalny da 4 tys wzwyż za kosiarkę ?

• 3 weeks później...
Cześć

.jaka kosiarkę spalinowa polecacie około 800m2

Podjedż do kilku dealerów sprzętu w okolicy i popytaj co jaka kosiarka są reprezentuje jak dobrze trafisz to sam stwierdzisz jakiej firmy kupić,chodzi mi o takie firmy jak Stiga, AL-KO,Oleomac tak abyś miał kiedyś do niej cześci zamienne i wsparcie techniczne

• 1 month później...