Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GE Bank Mieszkaniowy

karols

Recommended Posts

Co mam zrobić bank twierdzi, że muszę wziąść więcej 0 30000 ponieważ nie zmieszczę sie w kosztach. A nie muszę wykorzystać całości.

Czy ktoś miał taką sytuację, że nie wykorzystał całości co z obciążeniem hipoteki czy też bank naniósł korektę? Co z kosztami które ponosi się od wysokości udzielonego kredytu?

no właśnie martta od nas też żądają coraz to nowych papierów, ręce opadają, wszystko się przeciąga w czasie. A brak faktur to żaden luksus u znajomi mają kredyt w Multibanku i żadnych problemów.

Jeżeli płaciłaś za wpis do hipoteki to chyba nie masz kredytu na dom?

Miałam kredyt skonsolidowany, kupiłam dom w stanie surowym wzielam na to pożyczke w innym banku a potem prxeniosłam wszystko do ge i powinni zwrocić bo wpis poprano tylko od czesci zabezpieczenia

no to ja mam kredyt 1.5 roku i właśnie od 5 tygodni walczę. Strasznie pogorszyła się jakość obsługi, infolinia tragedia, nastawcie się na długie czekanie na decyzję u nas ostatnio z 2 tygodni przedłużyło się do 5 wszystkie papiery ok.Niekompetencja pracowników, jest straszna rotacja kadr i większość z nich pracuje po 2-3 miesiące w efekcie ja wiem więcej o procedurach banku niż oni. Oprocentowanie mają niezłe, ale jak teraz spadły waluty to oni myk i podwyższyli marżę więc płacę tak jakby po tym droższym kursie.

Teraz gdybym wybierała to wybrałabym PKO BP lub Multibank, no cóż mądry Polak po szkodzie

Tz, że marża nie jest stała, mogą ją zmienić w trakcie trwania umowy bez naszej zgody.

• 5 months później...
ja tez dwa tygodnie temu wziełam u nich kredyt.Własnie wczoraj mieli mi przelac II transze- owszem przelali ale tylko pół i nikt nie wie dlaczego :roll: Dzis mają to sprawdzac , bo prace sa prowadzone zgodnie z harmonogramem, na budowie mam juz bloczki na sciany za które nie mam czym zapłacic

W GE do umowy sporzadzany jest taki harmonogram robot i procentowo okreslane kiedy kolejne transze .U mnie np. II transza mialabyc po wykonaniu 14% prac, na podstawie zdjec ktos stwierdzil ,ze wykonane jest tylko 12,5 % wiec przelali mi pol transzy.Jak reklamowalam ,ze stoja bloczki na paletach na budowie , to stwierdzili, ze musza byc z nich wybudowane mury( ale przeciez za te bloczki musialam zaplacic i musze zaplacic za robocizne).Caly czas "prowadze z bankiem walke" o jakies logiczne rozwiazanie tej sytuacji.

zastanawiam sie nawet nad przejsciem do innego banku, bo jak sa problemy juz na poczatku to co bedzie pozniej

Wzięliśmy kredyt w GE, ponieważ w tym banku mieliśmy zdolność kredytową, bardzo szybkie rozpatrzenie wniosku i podpisanie umowy, bezproblemowo wypłata I transzy, oprocentowanie nie wyższe, a nawet niższe od innych banków. A teraz się martwię ludzie na info-linii niekomunikatywni, przysłano mi harmonogram spłat z błędnym oprocentowaniem i bez kont na które powinniśmy spłacać odsetki, nie mogliśmy się doprosić nowego harmonogramu ciągle ktoś inny z nami rozmawiał, bo poprzedniej osoby nie było lub nie mogła podejść do telefonu tłumaczono, że dziś dyżur przy telefonie ma on lub ona i nie mogą prosić kogoś innego. 4 dni przed terminem spłaty otrzymaliśmy nowy harmonogram ale bez kont, najpierw stwierdzono, że kłamię lub nie umiem znaleźć kont na kartce z harmonogramem. Po przeczytaniu całego harmonogramu stwierdził Pan z GE, że rzeczywiście to musi być błąd systemu. Końcowy etap to podano mi przez telefon konta na które spłacam. Ale nie mam pewności czy to są konta banku czy może któregoś z pracowników. Więc po I transzy mam mieszane uczucia- co mnie jeszcze spotka, a ma być ich 4.

Dlatego jesteśmy ciekawi jakie inni mieli problemy w tym banku.

Analizowałem duzo kredytów ale GE miało najlepsze warunki. Okres kredytowania, zdolność, dokumenty i koszt uzyskania kredytu itp. Ja brałem za pośrednictwem firmy której zapłaciłem 600 pln i byłem tam dwa razy. Wszystko załatwili oni ja tylko podpisałem kredyt. Według mnie dali świetne warunki, kredytuję 95% procent budowy a pierwsza rata 40 000 wpłyneła przed rozpoczęciem robót. Nie wymagali nawet udowodnienia posiadania włsnego wkładu. Rozpoczołem budowę od otrzymania pieniędzy. Jedyny mankament to musiałem sie zgodzić na rozbicie transz na 11 części co bedzie bardzo upirdliwe.

Harmonogram przyszedł prawidłowy i na razie jest OK.

Trochę martwia mnie posty o tej obsłudze ale zobaczę jak bedzie.