bober02 13.12.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Witam, Jestem na etapie zastanawiania się nad materiałami izolacyjnymi do mojego przyszłego domu i architekt polecił mi zastanowić się nad Thermano. Wspominał ze jest to izolacja nakrokwiowa i że krokwie będą widoczne. Nie jestem sobie w stanie jakoś tego wyobrazić, czy to oznacza że będę miał coś takiego w domu: https://www.google.co.uk/search?q=p%C5%82yty+thermano&tbm=isch&hl=en&chips=q:p%C5%82yty+thermano,online_chips:dachu:LNs1D6GRSeA%3D,online_chips:izolacja+nakrokwiowa:dpVmLQAh9Gc%3D&sa=X&ved=2ahUKEwid6Mz-1uH0AhUPRBoKHVBZC8UQ4lYoBHoECAEQHA&biw=1903&bih=937#imgrc=z3cvO7mGFaZNbM&imgdii=M0lBtKfzqaN9rM Czy jest opcja zakryć te krokwie jeśli rzeczywiście tak to ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 13.12.2021 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Moim zdaniem izolacja nakrokwiowa płytami PIR w welonie aluminiowym jest najlepszą metodą ocieplenia dachu o konstrukcji drewnianej. Jeśli nie odpowiada Ci widok drewna krokwi, możesz zakryć dowolnym sufitem. Są też wady takiego rozwiązania, izolacji. Jeśli budynek jest zlokalizowany w hałaśliwej okolicy, trzeba zadbać o wygłuszenie.Do wygłuszenia dobrze jest użyć twardej wełny mineralnej, ale o takie grubości, aby była w zgodzie z analizą cieplno-wilgotnościową.Chodzi o wyznaczenie punktu rosy.Aby było cicho, grubo wełny. Jak grubo wełny, to grubiej płyty PIR, wspomniany punkt rosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts