Lukasz11 14.12.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Będę miał taras na gruncie. Kiedyś. Bo na razie mam ważniejsze wydatki. Ale pytam już teraz.1. Mam suwankę HST, a więc z minimalnym progiem. Jaki poziom powinien mieć taras? Na równi z podloga w salonie, czy niżej? O ile niżej? Użytkowo i funkcjonalnie, to pewnie na równi z podloga w salonie. Ale że względu na deszcz i śnieg (taras niezadaszony) to pewnie niżej. O ile?Jak wy macie? 2. Czy wzdłuż drzwi tarasowych należy zrobić odwodnienie liniowe? Bo sam taras to wiem, że ze spadkiem od budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 14.12.2021 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 U mnie na równi z progiem HST po zewnętrznej stronie. Czyli minimalnie niżej niż podłoga wewnątrz. Odwodnienia nie mam. Zaizolowane termicznie XPS, siatka, klej i kilka razy pomalowane izoplastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 14.12.2021 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Ja zrobiłem tak: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362207-Prawid%C5%82owa-izolacja-okien-tarasowych-fartuchem-EPDM&highlight=epdm Płytami tarasowymi wjechałem lekko pod aluminiowy próg HSThttps://forum.muratordom.pl/showthread.php?350638-Jak-ociepli%C4%87-drzwi-balkonowe-z-zewn%C4%85trz&highlight=epdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 16.12.2021 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Dzięki za informacje. Pytanie jeszcze takie - mam płytę fundamentową, boki płyty są docieplone 20cm xps-a.Jak rozwiązać detal wykończenia właśnie na tych 20cm xps-a? Dotyczy to tarasu, wjazdu do garażu i podestu przy drzwiach wejściowych? Tzn podjazd, podest lub taras dojdzie do burt płyty fundamentowej, a co z tym 20cm xps-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts