bigart 15.12.2021 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć,mam zamiar skorzystać z gotowej masy szpachlowej.Tynki gipsowe dość równe (z czerwca tego roku) oraz sufity GK, całość "odkurzę" sprężonym powietrzem. Czy jest sens to wszystko gruntować? Kolejne pytanie - co lepsze: Greinplast SWP czy ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ ? Obie mają BDB opinie. Edytowane 15 Grudnia 2021 przez bigart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziula 15.12.2021 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Ja robiłem rotbandem, bardzo przyjemnie się na nim pracowało i później podczas wiercenia nie było dużych odprysków, mimo że to była wielka płyta. Wcześniej ściany gruntowałem Universalgrundem także od Knaufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.12.2021 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Szanowny Panie,Tynki warto zagruntować cienką warstwą gruntu. Można do tego wykorzystać grunt polimerowy Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt można aplikować bez rozcieńczania. Do wygładzenia powierzchni rekomenduję gotową masę szpachlową Śnieżka Acryl-Putz® FS20 Finisz. Masa jest wygodna w aplikacji, dobrze trzyma się podłoża. Długi czas obróbki pozwala na odpowiednie przygotowanie ściany. Gładź nie pęka, łatwo się szlifuje, ma śnieżnobiały (ułatwiający malowanie) kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts