wujekbaniu 15.12.2021 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Cześć. Miałem dwie działki i podpisałem z Enea umowę na wykonanie przyłącza. Oni to przyłączę wykonali i dostałem czas na podpisanie umowy na dostarczanie prądu, czego nie zrobiłem. Dostałem karę za zwłokę 123 dniową która zapłaciłem. Sprzedałem jedna z działek i myślałem że skoro kara zapłacona to temat zamknięty. Wczoraj dostałem znowu karę za obie działki nawet te sprzedana. Nie chce na razie się budować, nie wiem co robić. Na infolinii nie potrafię się dogadać co konsultant to gada inne głupoty jakiś dramat. Proszę o pomoc jak z tego wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.12.2021 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Zajrzyj na stronę Enei i poszukaj formularza wypowiadającego umowę a raczej zawieszającą dostawę energii bo takie coś istnieje, wypełnij, wyślij i czekaj na odpowiedź bo trafić na kumatego konsultanta to naprawdę cud.Co do sprzedanej działki to nowa umowę z Eneą powinien zawrzeć nowy właściciel. Nie wiem czy to ustawowo ale ja zrobiłbym ksero aktu sprzedaży nieruchomości, opisał problem i wysłał listem poleconym do Enei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.12.2021 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Enea zapewne będzie chciała żeby ktoś zapłacił za zrobienie przyłącza skoro nie jest pobierana energia elektryczna ani nie jest podpisana umowa z nimi na odbiór energii. Oni nie są instytucją charytatywną a na ten moment zrobili Ci darmowe przyłącze i nic z tego nie mają.Ewentualnie ten kto kupił jak chce budować i podpisze z nimi umowę to chociaż za tę działkę bedzie sprawa załatwiona. Pytanie czy ich to interesuje, że sprzedałeś skoro umowa o przyłączenie u nich i tak jest na Ciebie. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 17.12.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 zrób to za pośrednictwem papugi jako przedstawiciela inaczej traktują pisemko z pieczątką kancelarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.12.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Wiadomo, przez prawnika będzie łatwiej ALE na pewno Enea ma w swoim regulaminie, że robią Ci przyłącze za friko ale ty pobierasz od nich prąd i za niego płacisz. Może być ciężko coś załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujekbaniu 18.12.2021 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 A może podpisze umowę na dostarczanie prądu, założą mi licznik i złożę wniosek o zawieszenie? Jest wtedy opłata za zawieszenie licznika? Z tą infolinią to jest naprawdę dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts