MariusziKasia 15.12.2021 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Potrzebuję porady, aktualnie jestem na etapie projektowania zjazdu z drogi powiatowej na działkę. Posiadam już warunki od Starostwa oraz wysłałem zapytanie do biura projektowego o wycenę projektu zjazdu. Problem jest taki, że pomiędzy działka a droga jest zagłębienie terenu - które nie jest rzeką, rowem ani innym urządzeniem wodnym (posiadam pismo z wód polskich). Biuro projektowe twierdzi, że konieczne jest zgłoszenie wodnoprawne w tym przypadku i samo zgłoszenie zostało wycenione na 2300 + opłaty skarbowe 450zł. Co sądzicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.12.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Zmień projektanta. Projekt zjazdu to 1000zł-1500zł. A tu samo to zgłoszenie 2x tyle.Projekt organizacji ruchu który będziesz potrzebował do jakieś 500zł.To wodnoprawne zgłoszenie to jakieś nieporozumienie.A warunki od starostwa to po co w ogóle?Projektant składa projekt z zarządzie dróg powiatowych, starosta wydaje decyzję i możesz robić (oczywiście zapewne zajęcie pasa, projekt TOR itp).Robiłem zjazd miesiąc temu więc jestem w miarę na czasie. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts